04 december 2009

Pepparkaksrecept

Pepparkakor
200-225 grader i 5-7 minuter

Ingredienser:
500 g smör/margarin
500 g (ca 5,8 dl) socker
2 msk sirap
2 lätt uppvispade ägg
½ msk malda nejlikor
½ msk ingefära
2 msk kanel
1 msk bikarbonat
1 kg (ca 15 dl) vetemjöl

Gör så här:
Rör smör och socker till en mjuk massa.

Tillsätt de lätt uppvispade äggen, sirapen och kryddorna.

Rör till sist i vetemjölet.

Grädda kakorna i 200-225 grader i 5-7 minuter (eller tills det luktar färdigt som jag brukar säga).



Glöm inte bort att en plåt med brända pepparkakor är tradition!


Det här är ett perfekt recept för er som bakar med barnen, degen är lättbakad och pepparkakorna är lika goda även om ni inte lyckas få dem lövtunna. Degen görs allra smidigast i en bakassistent och det bästa är att ni väger upp smöret, sockret och vetemjölet, för då blir degen bäst.


Undrar ni över något så hör av er.
Lycka till och låt mig gärna höra era omdömen om ni tester receptet!
kram Annika

2 kommentarer:

Marlene sa...

Tack för titten,roligt att du tittat in till mig och mina änglar,har varit inne på din sida och sett vilka fina saker du gör,så en tildatomte är inga konstigheter för dig,hör av dig om du inget mönster har!!!!!!

Marlenesänglar

måndotter sa...

Vad skönt att höra att det är fler än jag som bränner lite peppar kakor ;=) Gillar din blogg jättemycket.

Related Posts with Thumbnails