18 mars 2010

dagen idag

Idag har mina svärföräldrar skickats hem från rehabboendet. Svärmor fortfarande i rullstol och svärfar som växlar mellan rullstol och att hoppa fram på ett ben med en bock. Varför svärmor sitter i rullstol är en lång historia kantad av en hel massa otur, elände och klantiga doktorer. Svärfar blev innan jul påkörd av en bil och krossade benet en bit nedanför knät (han hade tur som klarade sig så bra som han gjorde) och har nu en stor ställning på ena benet och får inte stödja på det benet. Trots att de fortfarande inte kan gå ordentligt så anses de nu färdigbehandlade och blir därför hemskickade. Fy tusan vad maktlös man känner sig och det är inte utan att man oroar sig för hur det ska gå för dem.

Gick hem lite tidigare från jobbet idag för att jag och sambon skulle kunna åka och hjälpa dem att komma i ordning lite. Det var en hel del saker att packa upp och det tog lite tid att reda ut var sakerna skulle vara. Hur lätt är det att packa upp när ingen av dem kan böja sig ner och ta upp något på golvet?! Inte får man någon hjälp med sådana saker utan man är utlämnad till sin familj, det är inte utan att jag funderar över det här med Sveriges välfärd.

Visst får de hjälp av hemtjänsten några gånger per dag, men jag kan inte föreställa mig hur det är att behöva ringa på larmet för att ex kunna gå på toaletten. Tänk att behöva tänka ut att snart behöver jag kanske gå på toaletten för man vet ju inte säkert hur länge man får vänta på att någon har tid att komma och hjälpa till. Det är bara att hålla tummarna för att allt går bra!

Jag kom på att jag har gjort ett kort som jag glömt bort att visa. Det är ett sådant där "bra att ha" kort som kommer att kompletteras med text framöver.


Det är härligt att det är torsdag idag, bara en arbetsdag kvar!
kram Annika

6 kommentarer:

Millan M sa...

Snyggt kort!!! Och ja, ibland undrar man vart Sverige är på väg med alla våra stackars gamla....????

Malin/Majamelon sa...

Så sött kort!!
Men huga stackars svärföräldrarna =( Vilken otur...och välfärden i Sverige är på väg utför (mer än förut)...man behöver ju bara kika på alla sjuka som blir tvingade ut i arbetslivet för att fk säger det *grrr*

kram

Anita sa...

Hej vännen!
Jag misstänker att det är det trevliga par jag har träffat på Rehabboendet. Tänker på dom och hoppas att det ska gå bra. Förstår rädslan. Ja, ibland undrar man varför det ska sparas in på fel ställe.
Vi ses nästa lördag. Ska bli så roligt.
Stor kram

leamon sa...

Usch vad jobbigt det låter...stackare :-(

Supergulligt kort, gillar stämpeln mkt!
Tack för gulliga kommentarer i min blogg *glad*

Ha en bra fortsatt helg!
kram!

Sanna F sa...

Supersött

Therese sa...

Vackert kort, liksom senste julkortet. Och fy tusan, hoppas det gå bra för dina svärföräldrar, förstå att du/ni känner er maktlösa... Massa kramar!!!

Related Posts with Thumbnails