25 maj 2010

Jämställdhet i fokus

Idag på rasten vid 9 kom min rektor in och berättade att de ville komma från Sveriges radio under dagen. Rektorn visste bara att de hade hört att vi arbetade "lite annorlunda". Jag och Maria som är jämställdhetscoach (visst låter det fint?!) på den andra avdelningen insåg direkt att det handlade om min avdelnings jämställdhetsarbete med rummen och leklådorna.

Knappt ett par timmar senare dök Mattias från radion upp och vi började med en rundvandring. Han fick se barnen i leken och vi försökte tillsammans berätta för honom hur vi arbetar. Därefter så var det dags att bli intervjuad. Inte helt lätt då jag inte tycker om att tala i mikrofon, inte heller var förberedd på frågorna han skulle ställa och att barngruppen fanns runt omkring.

Klicka vidare hit så kan ni se ett par bilder från min avdelning och höra intervjun med mig, en mamma och hennes dotter. Passade så bra att denna mamman var på besök hos oss just idag. Dessutom ligger ett klipp med en intervju med Kajsa Wahlström där, värt att lyssna på det också.

Det är riktigt roligt att det är så många som är intresserade och vill höra mer om vårt arbete. Kul att kunna inspirera andra och att få andra att få upp ögonen för vad jämställdhetsarbete går ut på. Vi vill inte plocka bort något utan istället tillföra. Framförallt vill vi att flickor och pojkar ska ha samma möjligheter!

Ha en skön tisdag!
kram Annika

8 kommentarer:

Emelie sa...

Det ser spännande ut när man spanar in bilderna, och låter intressant när man lyssnar. Jag förstår att leken måste bli mycket varierande. Kul att det uppmärksammas och sprids vidare.
Ha en trevlig kväll!
Kram Emelie

Therese sa...

JÄTTE kul att ert arbete uppmärksammas ännu mer!!! Ska genast klicka mig vidare.... Kram!

sickan sa...

jag hörde dig på radion, skippade min rast för att lyssna vidare. du gjorde ett bra intryck, lät som lugnet själv och jag blev stolt över dig kusin!

Barasara sa...

Har lyssnat nu. Jättespännande! Och så otroligt klokt och inspirerande :)

Anonym sa...

Så inspirerande. Du låter väldigt proffsig och säker på ert arbetssätt. Ska försöka se om det går att ta arbetssättet till mitt nya ställe. Det låter riktigt intressant med tomma rum och leklådor!! Kan förstå föräldrarnas reaktion, men även barnens. Tänk att själv får välja vad man vill leka med och var!!
KRAM J

Therese sa...

Hej vännen, gör du endast kort eller kan du även göra typ ett häfte? Vore så skoj att ha ett häfte till holgers dop där de närvarande får skriva en liten hälsning. Är det något du kan, vill och hinner fixa? Skulle isf gå i limegrönt/vitt och gärna ha en fin scrappad första sida på med Holgers namn och "Dop" på. Förstår om du inte känns hinna, det är en hektisk tid nu... Kram!

Theresia sa...

Å så spännande och så roligt att radion kom!
Ha en bra dag Theresia

Jennie/Deleelsia sa...

Men vad kul att du varit emd i radio och att ni gör bra arbete som inspirerar fler. Nu ska jag försöka få i gång ljudet i min dator och lyssna med.
KRam J.

Related Posts with Thumbnails