14 november 2010

Farmors nötformar

När vi var i väg i Göteborg på pysselmässa så hade Petra bakat min farmors goda nötformar. Jag lovade då de andra tjejerna att bjuda på receptet. De är mycket lättbakade!

Det här behöver du:
100 g hasselnötskärnor
½ paket Mariekex (guld Marie)
2 ägg
150 g socker
200 g smör

Gör så här:
Smält smöret.
Mal nötterna.
Smula kexen.
Rör sedan ihop alla ingredienser och häll upp i småbrödsformar.
Grädda i 200 grader i ca 10 minuter.

Farmor brukade alltid säga att det är viktigt att använda äkta mariekex och riktigt smör. Så jag har aldrig vågat pröva något annat. Om ni testar att baka dem skulle det vara roligt att höra vad ni tycker.

kram Annika

3 kommentarer:

Therese sa...

Sådana gånger önskar man att man inte var nötallergiker... KRAM

yvve sa...

Låter enkelt att göra och gott, får nog testa receptet.

Lilla Anna sa...

Det låter smaskigt.
Jag håller med din farmor. Riktigt smör ska det va. Till alla mat och bak.

Related Posts with Thumbnails