13 januari 2011

Jobb, jobb och jobb...

Visst har jag hunnit med lite annat denna veckan, men det mesta har faktiskt bestått av jobb. I tisdags var vi dock och tittade på en braskamin efter jobbet. Vi är sugna på att sätta in en nere i gillestugan och var och tittade vad vi ville ha. Det dyra är inte själva kaminen utan skorstenen, men jag tror att det blir sååå mysigt, speciellt för mig som är lite frusen. Förra veckan var vi och beställde en ny soffa, det blir en riktigt stor hörnsoffa i svart/grå/vitt och den var riktigt skön!

På jobbet har det varit en mycket intensiv start på den här terminen. Vi har tagit emot 12 nya barn och 11 av dem är 3-åringar. De senaste åren har vi annars bara haft 4-5 åringar på vår avdelning. Att ta emot 3-åringar, och dessutom så många på en gång, tär på tålamodet. Det gäller att vara konsekvent och stå emot den värsta vilje-perioden eller trots som många kallar det. Jag älskar dessa 3-åringar! Jag gillar att ha något att bita i, att sättas på prov, få gränserna testade och se hur långt mitt tålamod räcker! Fast det tar energi kan jag säga och när jag kommer hem så är det skönt med lugn och ro.

Vi har numera 46 barn och det innebär att vi har ett gäng mer än vi är vana vid och det gäller att hitta organisatoriska lösningar och tänka ut lite nya sätt att jobba på. Vi har dessutom fått några nya kollegor som skall få en ärlig chans att komma in i arbetet på ett bra sätt, tyvärr har vi varit ett par man kort denna veckan så vi har fått pussla en del för att få det att gå ihop. Imorgon blir det lite mer "som vanligt" då en av kollegorna är tillbaka efter sjukdom.

Så jag är glad att det är fredag i morgon. Jag behöver en helg med lugn och ro och samla energi inför nästa vecka! Nästa vecka är dessutom den sista när jag jobbar heltid, sedan blir det studier på halvtid fram till mitten av juni. Då ska jag läsa en kurs på högskolan om att synliggöra barns lärande med pedagogisk dokumentation. Det känns oerhört spännande, men samtidigt bävar jag lite inför det arbete det innebär. Jag har ju förmånen att få plugga med goaste vännerna Anna och Lina och det gör det hela ännu bättre!!!
kram Annika

3 kommentarer:

Petra/Paradise sa...

Ojoj! Låter som ett hiskerligt arbete! ;)
Jag tycker det är krävande att ta hand om EN unge på snart 3 år! *haha*

VAd roligt med studier Annika!
Kan vara ett skönt avbräck från jobbet också, även om det blir mycket pluggande på dina lediga kvällar.
Lycka till!!! :D


Vad roligt med en ny soffa! VAd avis jag blir!
Våran är så sliten och dessutom trasig..och äcklig också för den delen ;)
Men så länge vi har småbarn hemma så får vi nog leva med den ett tag till tror jag...äsch, det finns så många andra hål att stoppa pengarna just nu, så en soffa är inte ens att tala om.
Men en ny klädsel skulle sitta fint! :)
(synd bara att både soffan och klädseln utgått från IKEA`s lager..)

Braskamin låter ju himla mysigt!
Är man frusen är ju detta en alldeles ypperlig inredning i hemmet!
Jag vet inte vad jag hade tagit mej till om vi inte haft brasan hemma hos oss? Jah, förmodligen frusit ihjäl :P

Kram och trevlig helg!!!
//Petra

Lotta sa...

Vi satte in en kamin i källaren för 1,5 år sen och det är något av det bästa vi har gjort i huset. Visst kostar skorstenen en del men det är det värt :-)
Lycka till med pluggandet. Visst tar det kraft och det är så bra att du får möjlighet att föra det på arbetstid. Tror också att du kommer att få lite kraft genom att du pluggar med människor du tycker mycket om.
Kram L8

leamon sa...

Härligt med braskamin! Vi satte in en kasett i vår öppna spis för nu x antal år sedan och det var nog det bästa vi gjort!!! Inget mer eldande för kråkorna och det är ju lönt att tända upp på kvällen för värmen kommer snabbt!

Kul att höra hur andra har det på jobbet, jobbar själv som fsk på småbarn... Vi har haft förmånen att bara ha 10 barn på vår avd under hösten pga ett barn med speciella behov i gruppen men nu under våren blir vi 14 igen, så länge gick det att hålla nere barnantalet :-/

Related Posts with Thumbnails