28 februari 2011

Sista februari!

Sista dagen i februari är här och jag toklängtar efter sol och vår. Det känns som att det är långt borta för när jag tittar ut genom fönstret så fnyker det lite lätt. Jag vill verkligen inte ha mer snö nu!

Jag tänder några ljus och får små ljuskällor lite här och där på övervåningen och dricker en kopp te. Läser lite kurslitteratur och väntar på att Anna ska komma. Ska se om jag inte kan bli färdig med matteuppgiften idag, det är i alla fall målet.

Jag har ett starkt minne av den här dagen för 25 år sedan. Det var lördag morgon och jag smyger upp för att se på Gomorron Sverige. Pappa var på jobbet, han tryckte Expressen då och mamma sov. På TVn stod det att Gomorron Sverige var inställt för Olof Palme hade blivit mördad. Jag smög in till mamma, som var oerhört morgontrött, och talade om det. Hon blev arg och sa att sådant fick man inte skoja om, vände sig om och jag lät henne fortsätta sova. Satte mig framför TVn och tittade, det var inte på skoj, det var fullt allvar. Sveriges statsminister hade blivit skjuten, mördad. Jag kan inte undgå att fundera över vem som gjorde det och hur i all världen ett sådant mord kan förbli ouppklarat.

Jag önskar er alla en bra dag!
kram Annika

2 kommentarer:

Petra/Paradise sa...

Tänk vad sådana här händelser sätter spår.
Själv var jag aningen för liten för att minnas. Visst minns jag lite av tvrapporterna men inte som du.

Mest förfärligt är det som du skriver, att de inte lyckats klara upp ett sådant här fall..

KRAM!

Therese sa...

Jag minns också den där morgonen, satt bänkad för gomorrons barnprogram, men gick till mamma å pappa och sa besviket att det itne var något för att man skjutit palme...

Hoppas annars att du får det trevligt på lördag, ser fram emot att se dina alster efteråt! <3 KRAM

Related Posts with Thumbnails