10 juni 2011

Försmak av sommar och semester

Förra helgen så gjorde vi en traditionsenlig tripp till Gränna. Solen sken och vi hade en fantastisk dag. Vi fick en ljuvlig försmak av sommar och semester! Jag och sambon tog faktiskt riktigt många fina foton under dagen så här kommer en hög med bilder från en härlig dag.

Först så kollade vi in utsikten och åt räkmackor och köttbullemackor uppe på Grännaberget.

 

Freja har med sig sin egen väska och likt Pippi har hon den full med pengar. Jag undrade om hon hade pengar så att det räckte till mig också och fick till svar "jag har massor".

 

Irma och Jan-Peter busar. Det är nästan så att hon inte klarar av att sitta kvar i vagnen när han kittlar henne.

 
 
 

Tänk att för ett tag sedan så skulle denna sötis vara en suris på alla kort. Nu är hon glad för det mesta!

 

Det hör inte till vanligheten att storebror går med på att vara med på kort utan att dumma sig. Men här hann jag före, för på kortet efter så räckte han naturligtvis ut tungan.

 

Här är gänget vid det andra bordet. Visst ser det härligt ut i solen?!

 

Jag har sedan ett par år ett jättefint kort på Patrick och Freja taget på samma ställe. Jag bad om en favorit i repris och fick flera toppenkort!

 

Irma ser väldigt mycket upp till sin syster och ska göra likadant. Tror att ni kan se det på korten som följer.

 
 

Jag brukar säga att det är min Patrick och att de inte får krama honom. Gissa om det är extra kul att krypa upp i hans knä då!

 

Vi parkerade bilarna nere i hamnen och gick och tittade på båtar, tittade på när de tillverkade polkagrisar, köpte polkagrisar och åt glass i hamnen.

 

Ännu mer ovanligt är att båda bröderna fastnar på kort utan att dumma sig. Hurra! Kanske beror det på att Patrick håller i kameran?

 
  

Jag gillar mina små monster och jag är säker på att de gillar sin faster oxå!

 

Tyvärr glömde vi bort att fotografera både polkagristillverkning och glassätning. Fast jag måste berätta en rolig sak. Irma är fullt medveten om att Patrick älskar glass så hon hade bestämt att de skulle äta glass ihop. Jag och Patrick hamnar lite längre fram i den långa glasskön, men efter bara en liten stund så känner jag en liten hand i min. Det är Irma som kommer för hon och Patrick ska ju äta glass!

Jag insåg när jag lagt in alla bilder att vi måste se till att ta kort på pappa och Mia oftare. En glad nyhet är att sambon frivilligt tog kort vilket innebär att även jag fick vara med på kort!

Vilken fantastisk familj jag har, tack för en fantastisk dag!
kram Annika

10 kommentarer:

Petra/Paradise sa...

Ser ut som ni hade en helt fantastisk dag!! Vilka härliga foton! Och jag förstår att du uppskattar att sambon står bakom kameran, för jag har det likadant. Jag hamnar aldrig på foton eftersom det alltid är jag som håller i den.
Lite synd..mest för Loke sen, när han "ärver" fotona.

Tyckte om fotot på dej och Irma när ni tittar bort, så fint!!! :)

Ha en trevlig helg gumman!

Många kramar Petra

Anita sa...

Hej vännen!
Vilka härliga bilder och vilken underbar dag ni hade. Ni satt nästan mittemot vår båt Eventide där på piren. Synd att vi inte var där.
Så fin du är i håret. Passar dej så himla bra.
Stor kram till dej från Anita

Lotta sa...

Så många fina bilder!

Kram L8

sickan sa...

härliga bilder med mycket glädje i! vi var också i gränna, på fredagen, sara och mamma och jag. ett härligt utflyktsmål inom lagom avstånd. kram

Therese sa...

Oj så många fina bilder, ni ser utatt ha haft det toppen! Å ni syskon är verkligen lika *ler* Och jag ser att tjejerna gillar pippi, precis som luran. Hon säger också att hon har en massa pengar.... Brukar fråga om jag får låna och det går alltid bra *fniss* Hoppas du har en fin kväll! KRAM

Emelie sa...

Så fina bilder! och du passar verkligen jättebra i den nya frisyren. Ha en skön söndag!
Kram Emelie

Gurkiss sa...

Det ser verkligen helt underbart härligt ut :)

Ha de gott.
Kram Gurkiss

Gunvor sa...

Så härligt ni hade det!

Kram, Gunvor

Catta/eldhexan sa...

Vilka härliga foton! Det är sådana där dagar som förgyller livet, på utflykt med nära o kära!

I en av pallkragarna har jag jordgubbar (några små kart har jag sett, men det ser inte ut att bli några mängder i år). I den andra har jag citronmeliss och oregano som jag fått från mammas trädgård, en fransk dragon och en äppelmynta som jag fick i morsdagspresent av Miranda (tror att Mattias hade ett finger med i spelet). Det är roligt med lite eget som går att äta så jag fundera på att utöka örtaträdgården o kanske tom våga mig på lite egna grönsaker nästa år!

Kram o ha en fin dag!
Catta

Paula sa...

Underbara foton. Ser ut att ha varit en helt perfekt dag!

Massor med kramar!
//Paula

Related Posts with Thumbnails