04 juli 2011

Renovering och hjälp som är guld värd!

Jag är lyckligt lottad som har en familj där vi ställer upp och hjälper varandra!

I dag på förmiddagen var lillebror och hjälpte till och måla det som är högst på söderfasaden, han är som tur var inte särskilt rädd för det. I eftermiddags var pappa här och hjälpte till och måla den nedre delen en gång till och det som inte hunnits med på den övre delen. Nu hoppas jag att regnet håller sig borta imorgon för då kommer lillebror och pappa och målar igen och förhoppningsvis blir vi färdiga med det som ska målas brunt i år.

Tyvärr har jag inte tagit någon före bild. Kan tala om att husen vi bor i ska gå i brunt och grönt, det är inte valfritt!
 
Under tiden som lillebror är här och målar passar jag på att umgås med mina goa brorsbarn som inte längre vill bli kallade för monster. Fast det fortsätter jag envist med, men någon stund ibland kan de kanske få vara änglar eller prinsessor. Vi spelade Uno och memory, gick på promenad, tittade på foton, myste, åt mat och fikade. I morgon står ett bad i badkaret på önskelistan och så får vi se vad vi mer hittar på.

Kanske vill ni även se en bild på vår enkla vedförvaring. Jag tyckte att det blev rätt bra och det kommer garanterat att fylla sitt syfte i september när vedlasset kommer.


Jag har länge velat köpa en ny ytterdörr, men sambon säger att det är för mycket pengar att lägga på det just nu så jag får väl fortsätta drömma. Så istället har vi bestämt oss för att fixa till dörren lite i alla fall. Så här ser den för tillfället ut efter att vi tagit bort lite snickarglädje som satt på insidan.


Den blir nästa projekt att ta tag i, lite dekorationsspik ska tas bort på utsidan och sedan ska den målas både in och utvändigt och så skulle jag gärna vilja ha ett nytt handtag också. 

Eftersom jag har en dörr som måste fixas till så passade jag på att ge sambon födelsedagspresenter i förskott. Först fick han en ny multislipmaskin (som han faktiskt önskat sig) och eftersom vi redan börjat med presenterna så passade jag på att ta med honom så att han fick välja ut en liten smidig kamera också. Han har envist försökt slippa undan att fotografera med min kamera med motiveringen att den är för stor så har han numera en egen liten söt som han kan ha i fickan och som kan, och ska, tas med överallt. Så nu har han inga ursäkter att komma med, bra va?!

Sambon tycker det är bra att ha några små projekt att ta tag i när jag njuter av att läsa en bra bok. Nu har han ytterdörren och en ny kamera att lära sig. Vi får se hur det går... Förhoppningsvis kommer jag att kunna visa upp bildbevis på dörren som han tagit med sin kamera!

Nu ska jag sätta mig och njuta av en kopp te och läsa en stund, det är semesternjutning på hög nivå!
kram Annika

6 kommentarer:

SusannesSaker sa...

Tack för din góa kommentar!
Ja, det naturliga ljuset kan vara svårt att få till ibland,kul att du blev inspirerad och lycka till med bilderna:)
Kram Susanne

am sa...

har man hus har man alltid att göra verkar det som. Smart att ge bort användbara presenter :-)
kram am

Josefin, mamma till Saga sa...

Tack så mkt :) roligt att höra för det stärker ju självföroendet :D
allt bra annars då?
kram

Therese sa...

JA visst är man lyckligt lottad som ahr nära å kära som ställer upp och hjälper till, särskilt då man målar ;-) Vet inte vad vi sjort utan svärföräldrarnas hjälp... Å En ny dörr blir det här då vår nuvarandes ka bli källardörr då den måste kasseras. Ska köpa en vit med halvmåenfönster, så får jag måla den gamla bruna vit vid tillfälle... men inte i år ;-P Njut av kvällen kära du <3 KRAM

Sara-SaGam sa...

Vad roligt att få se hur du bor! Och grönt och brunt tycker jag e finfina färger ;-)

Anita sa...

Hej!
Det blir så fint. Förstår att du vill ha en ny dörr. :o) Men med lite fix blev den ju helt godkänd.
Härligt med familj som hjälper till.
Ha det gott.
Stor kram till dej

Related Posts with Thumbnails