17 september 2011

Skördefest på Visingsö!

I går fick jag ett sms på förmiddagen från min goa vän Jessica. Hon undrade om vi skulle hitta på något på kvällen och om jag ville följa med på Skördefesten på Visingsö. Jag tackade ja till båda sakerna, men eftersom jag var fortfarande var lite trött efter veckans sjukdom så blev det en lugn fredag kväll med tacopaj, sallad och lite senare te och choklad. En riktigt mysig kväll då vi fick tid att prata om allt mellan himmel och jord precis sådär som jag gillar.

Vid 9.15 hämtade Jessica upp mig och vi åkte i väg. Vi hade turen att få med oss bilen över och påbörjade vår lilla tripp. Vi hade siktat in oss på vissa särskilda ställen som vi vill besöka. Det blev en kanondag med härligt sällskap, fint väder, massor av provsmakning, gott att äta och en del fina grejer shoppades. Jag passade på att låna sambons lilla smidiga kamera och bjuder på några bilder från dagen.

På första stället vi kom till blev välkomnades vi av denna äppelhälsning! .

 

Där bjöds på gott te, chokladdoppade dadlar (som kan bli ett riktigt gott julgodis), chokladdoppat egentillverkat knäckebröd. Vi satte oss i uterummet och njöt en stund, vi såg vattnet och bara njöt av en härlig höstdag. Jag provade ett te som smakade lakrits och kanel. Inget jag kan tänka mig att dricka ofta, men det var kul att smaka, lite annorlunda i smaken och faktiskt gott. Här köpte jag passionsfruktsmarmelad och limemarmelad. Dessutom hade jag turen att vinna en påse med trattkantareller till sambon.


Sedan åkte vi vidare till nästa ställe. Där provsmakade vi olika sorters knäckebröd och så avslutade vi med att köpa jordärtskockssoppa med hembakt bröd. Det var kanongott, vi fick med oss receptet och pengarna gick oavkortat till skolmat till barn i Kambodja (kan minnas helt fel, men skolmat var det i alla fall). Vi stod och njöt av solen, maten och utsikten. Det blev även så varmt att vi fick ta av oss jackorna efter en stund.



De hade även en utställning av en mängd olika potatissorter, tänk så många olika det finns!


Vi fortsatte på vår rundtur runt Visingsö och på ett ställe sålde de ägg från frigående höns. För dagen hade de en tupp, en höna och två ljuvliga små kycklingar i en bur. Vanligtvis brukade de gå och sprätta hemma i trädgården. Så söta och naturligtvis köpte vi med oss ett gäng ägg hem!



Vi avslutade turen på Visingsö vid Visingsborgs slottsruin. Solen sken från en klarblå himmel och vi insåg att vi inte kunde haft bättre väder.

 
När vi står där och njuter av solen och utsikten så bestämde vi oss för att göra den här turen till en tradition. Då tänker vi ta se till att få med oss Anna, Lina och Petra som hade annat för sig idag. Vi tänkte att det är lika bra att vara ute i god tid, så här smsar Jessica våra planer till dem.


Väl hemma kom jag på att jag glömde att fotografera när vi var hos Pernilla Bengtsson som sålde silversmycken, inredning och några jättefina halsdukar i sin lilla butik. Jag köpte det här setet. Oerhört svårt att fotografera med sambons kamera, så förhoppningsvis kommer jag ihåg att ta ett nytt imorgon med min kamera. Ni får i alla fall en bild av hur de ser ut.


På vägen hem så satt vi djupt försjunkna i samtal så vi valde att inte stanna i Gränna och äta som vi från början tänkt. Så vi avslutade vår dag med en god pizza på twin city. Tror att jag var hemma vid runt 17.30. Tusen tack Jessica för en kanon dag!

Nu när jag sitter och skriver det här hör jag hur regnet slår mot rutorna och smattrar på altantaket. Tänk så fort det kan växla!
kram Annika

4 kommentarer:

Emelie sa...

Åh vilken mysig dag! Strålande väder och härliga foton. Kram

Ingrid - Inola sa...

Det verkar ha varit en härlig dagstur, skönt att ni prickade in en så solig och fin dag. Tycker att det har regnat av och till hela augusti/september. Fina foton!

Barasara sa...

Vilken underbar lördag. Just sådana "små" saker som gör stor skillnad.
Själv har jag inte varit på Visingsö sen... 1988(!).

Therese sa...

Gud så mysigt, saknar bondens marknad, höstmarkan osv här i lilla Dorotea, när jag bodde i umeå fanns ett annat utbud... Och ditt kort av spill var jätte fint!!! Lämnar en stor kram, här är det grått å regnigt, så det är tändaq ljus å soffmys som gäller <3 KRAM!

Related Posts with Thumbnails