26 april 2011

Luftballongfärden!

Nu tänkte jag visa er en massa bilder från min och Annas ballongfärd på påskdagen. Det var en riktigt häftig upplevelse och jag tycker att alla som får chansen att flyga ska göra det!

Klockan 17.30 samlades vi vid Örserums idrottsplats. Där släppte de i väg en "vanlig" ballong för att se hur vindarna blåste. Det blåste nästan lite för att det skulle vara perfekt flygväder, men det var ingen fara. Så vi åkte vidare mot Viredaholms golfbana där ballongkorgen lastades av.


De släppte iväg en "vanlig" ballong till för att kolla vindarna. Här ligger Måns på gräset och tittar på hur ballongen stiger.

Sedan började vi fylla den stora ballongen med luft. Den rymmer motsvarande 278000 fotbollar, det är en del luft det och det tog en stund att fylla den.


Nu är ballongen fylld med kall luft och vi hoppar i korgen. Lite trångt blev det, men det var ingen fara. Nu började ballongen fyllas med varmluft och det var tur vi hade våra kepsar för det blev riktigt varmt om huvudet. Kan passa på att säga att det inte är kallt att flyga luftballong! Här ser ni hur det brinner och vi har precis lämnat marken, klockan är 19.15. De första 15 meterna var lite läskiga, sedan tappade man perspektivet.


Nu började stigningen. Som högst var vi uppe på nästan 1000 meters höjd, men inte ens jag som är höjdrädd kände av de höga höjderna. Tänk så rädd jag har varit till ingen nytta! Inför själva flygningen var jag inte särskilt nervös, försökte att inte tänka så mycket på det hela och det funkade. Vi hade ett underbart väder, solen sken från en klarblå himmel.


Här tittar Anna upp i den enorma ballongen. Ett par decimeter in från ballongens topp är det som varmast, och där är det upp mot 100 grader när man eldar som mest. Ballongen hade riktigt klara och fina färger!


Anna är så tagen av utsikten att hon inte ens märker att jag fotograferar. Förutom det starka ljudet av brännaren så är det en härlig tystnad. Vi hör förutom oss själva en traktor, några kor som råmar och annars är det tyst.


Lyckades få till en bild av utsikten med en skugga av ballongen. Så häftigt!


 Efter 55 minuters flygning är det dags att landa. Nere på marken har en hel konvoj följt oss. När det är dags att landa så ställer man sig för säkerhetens skull med lätt böjda ben och håller i handtag på vardera sida. Det hade inte alls behövts för landningen var oerhört mjuk. En efter en fick sedan hoppa av ballongen och hjälpa till att styra så att vi landade på kärran.


Nu är det dags att hjälpas åt att plocka ihop ballongen. Först måste den tömmas på luft. Vi har fått ta på oss våra tröjor för nere på marken (utan brännaren) är det kallt.


Medan vi plockade ihop ballongen fick Måns som fortfarande var vaken testa att vara i ballongen.


Efter sin första ballongflygning blir man döpt i champagne och får ett fint adligt namn. Anna är numera Ballonggrevinna af Gölebogölen och jag är Ballonggrevinna av Lillån.


Här avslutas kvällen med en skål i champage. Vi fick även var sitt diplom och glasen med en luftballong på fick vi behålla! Jag är glad att jag valde att flyga med Anna för det var sannerligen en upplevelse, men allra gladast är jag nog ändå över att Anna är så nöjd. Innan hennes 40-års dag (när hon fick den här presenten) så kan jag lova att hon aldrig trodde att hon och jag skulle flyga luftballong!

Jag vet att det togs en del kort med Annas kamera nerifrån marken, så kanske kommer jag att kunna visa några kort ur det perspektivet också framöver.
kram Annika

11 kommentarer:

Anonym sa...

OH!! Vad härligt ni verkar ha haft det!!! Kram Lina

Cathrin sa...

Underbara bilder .......och kanske kanske vågar jag nu följa med på en tur när Peter ska åka, någon gång framöver. Men jag sa KANSKE.
Det där med champange kanske jag kan få innan så löser det sig nog, fniss.

Kram Cathrin

Anna J sa...

Åhh, vad underbart det verkar. Kan förstå att ni haft en toppendag! =)
Kram Anna

Barasara sa...

Maffigt! Fick man inte tvångtankar? Dels av att det bara är ett litet stycke korg mellan en själv och oändlighet? Och hur hög är kanten? Jag skulle å ena sidan vilja hålla mig krampaktigt i något, samtidigt hålla mig från kanten/stupet. Spännande att kornas råmande hördes :)

Pia sa...

Åhhhh....det ser verkligen härligt ut. Och vilka fina bilder du tagit.
Kram

Catta/eldhexan sa...

Wow, det ser verkligen härligt ut! Det måste vara vackert däruppifrån! :) Bra gjort av dig att våga trots höjdskräcken!

Kram!

Petra/Paradise sa...

Visst är det en underbar upplevelse!! :D
Tack för alla foton som du delar med dig, de uppkallar gamla minnen från min och Johans åkttur förra sommaren :)

Juuuust det! Mitt "namn" har jag tusan glömt!
Det måste jag kolla upp, IFALL jag springer på "ballonggubben" ;)

Många kramar Petra

Therese sa...

Tack rara du för tipset på grillsåsen med gräslök, den ska testas redan i helgen!!! Ha en riktigt fin valborg goa du <3 KRAM

Sanna F sa...

Vad härligt det ser ut!!!! Vilken upplevelse! Och vilka fina färger det var på ballongen också!
Kram och ha en trevlig Valborg!

Sara-SaGam sa...

Jag flög ballong över Göteborg för många år sedan med pappa och lillasyster. Så klart man "måste" när man heter Andrée ;-) Minns känslan än idag...

Pernilla ~Pillan~ sa...

Kan tänka att detta var en häftig upplevelse!

Related Posts with Thumbnails