17 september 2006

Tjejhelg!

Nu är jag hemma igen efter en helt fantastisk helg på soliga västkusten med de underbara tjejerna Anna, Anna, Jessica och Lina! Vilket underbart väder vi haft, kändes nästan som sommar igen.

Vi var 5 tjejer som gav oss i väg i fredags eftermiddag för tyvärr hade kära Petra åkt på magsjuka. När vi kom fram till Bottna, som jag tror det hette där vi skulle bo, så åt vi först tacos och sedan lite kex och ost och hade så himla lugnt och skönt. Satt och pratade och skrattade samtidigt som vi lyssnade med ett halvt öra på Idol. Kom väl i säng vid tolv men somnade inte förrän vid två kanske då vi låg och läste, skrattade och pratade en massa.

På lördagen vaknade vi strax innan 8 och åt frukost. När vi alla hade gjort oss i ordning så bar det av till ett krukmakeri där vi såg en massa fina saker. Jessica guidade oss runt och visade och berättade om sina barndomsminnen. Därefter bar det av till Fjällbacka. Eftersom de flesta av oss läst någon av Camilla Läckbergs böcker så var det så härligt att strosa runt i det lilla samhället och prata om de olika böckerna. Vi satt och fikade precis nere vid vattnet på en stor klippa, vandrade i kungsklyftan, träffade en gammal lärare från min förskollärarutbildning och åt lunch och drack en öl i solskenet på bryggan. Det var så underbart härligt och det kändes verkligen som semester! På vägen tillbaka så åt vi en glass på Pipers glass i Hamburgsund, jättegod egentillverkad capuchino glass blev det för min del.



När vi kom tillbaka så tog vi ut varsin dyna och la oss och läste och vilade i solskenet. Några fixade först med maten och sedan så låg vi på rad allihop och gottade oss. Vi tog en promenad i skogen och hittade en massa söta små grodor, svampar som vi inte kände igen och massor av goda björnbär. Efter promenaden så grillade vi kött och åt potatissallad och sallad till. Så himla gott! Efter detta var det dags för lite god efterrätt, choklad, vilket blev en perfekt avslutning. Nu var det då dags att spela spel, det blev TP med bara frågor om 80-talet. Till slut efter många timmars spelande så vann jag och Anna. Under spelets gång så pratade vi även om allt mellan himmel och jord och ojojoj vilka goda skratt vi har haft. Vi kommer leva länge på den här helgen. Idag så gick vi upp vid 8, sedan var det frukost, städning och så bar det av hemåt. På vägen hem stannade vi och fikade och bestämde då att vi skulle börja spara 100 kronor varje månad för att ha när vi åker iväg nästa gång. Så nu måste jag fixa fram något att ha alla pengarna i, får nog bli en fint dekorerad plåtburk!

Några timmar senare är jag nu hemma igen och har till och med hunnit att göra min folkliga plikt, jag har varit och röstat. Nu är det bara att hålla tummarna för att det blir rätt utgång av valet oxå! Ikväll väntar en skön kväll i soffan tillsammans med sambon. Alltid skönt att åka bort, men lika gott att komma hem igen.

Kram Annika

11 kommentarer:

Frusvea sa...

hmm så man kan alltså får elaka spaminlägg här också - usch :(
Men det var härligt att läsa om din helg gumman. Det lät fullkomligt LJUVLIGT !! En riktig ladda-batteri-helg, det var du värd gumman. Nu får du massor av energi och glädje så du kan jobba en hel vecka trots din "idiot" chef ;) Jag kunde riktigt känna solen och värmen när jag läste!!
Kram på dig min vän!

Anonym sa...

Hej vännen !
Jag är sååå besviken över att jag inte kunde följa med ! Kände att jag verkligen hade behövt komma bort och få nåt annat att tänka på...Men nu blev det som det blev och jag önskar att det blir av igen !
Kramar Petra

Annika kort & gott sa...

Trist med sådana inlägg, hoppas att det var en engångsföreteelse!

Visst hade vi det underbart i helgen, trist att du inte var med Petra.

Det blir absolut fler tillfällen, för nu har vi beslutat att spara lite pengar varje månad att ha att göra sådana här resor för. Jag fick vara ansvarig för de insamlade pengarna!

kram Annika

Annika kort & gott sa...

Jag kunde i alla fall ta bort det inlägget och det är alltid något!

Kram Annika

Anonym sa...

Åh, då ska du få pengar av mig snart !
Vi måste ses ! Snart ska du väl till Partille med !!
Jag ska träffa Jess på torsdag, tar med dina stämplar då, om minnet är med mig... : )
Kram !

netha sa...

En sån härlig helg och kunde den bli bättre, jo Petra kunde ju varit med förstås.
Men fjällbacka och så en försenad sommar, härligt, dit har vi seglat många gånger. Ett härligt ställe att vara på minsann.
Sen är det skönt att bara träffas tjejer och skratta som bara den.
Kramis netha

Anonym sa...

Annika!! TAck för sist, ser framemot nästa tripp!!! Men innan dess kan vi väl ta en middag hos någon av oss??? Hälsa P!! Kram Lina

Annika kort & gott sa...

Klart att vi kan ta en middag snart! Patrick säger att du är alltid välkommen hit på "gourmet mat"!

kram Annika

Anonym sa...

Många Krya På Dig Kramar från Petra, Patrik, Maja o Erik....

Anonym sa...

O vilken härlig helg ni fick. Verkade såååå mysigt

kram

Stamparina sa...

Jag vill här i denna blogg tacka dig för en underbar helg i Alingsås/Partille. Önskar att vi kan göra om det snart vännen!
Kram Carina

Related Posts with Thumbnails