13 januari 2007

Första veckan på jobbet avklarad!

Så var då den första veckan avklarad efter den långa julledigheten. I måndags var det inte så många barn på jobbet så då fick vi mycket annat gjort och det känns jätteskönt!

I tisdags var då barnen tillbaka, det kändes lite skönt att höra att barnen hade längtat till förskolan och framförallt efter att få vara ute och leka. Så i tisdags klädde vi på oss och gick ut på långpromenad i blåsten. Vi upptäckte en massa kul tillsammans och strövade runt i lite mer än en timme och det var superhärligt!

I fredags var jag på mötet på företagshälsovården och pratade om min arbetssituation. Det kändes riktigt bra och jag fick en del svar på saker jag funderat över. Jag ska tillbaka om lite drygt en vecka och tills dess har jag fått några saker att fundera över. Jag ska göra en plus och minuslista över mitt arbete. På plussidan ska jag svara på vad jag värderar högt i jobbet, vad som får mig att växa och vad som stimulerar mig. På minussidan ska jag svara på vad som frestar på mig, vad missgynnar mig och min person på arbetet och vad får mig att känna olust.

Min samtalspartner tyckte att jag har en del förmågor (ledarskap, analytisk, argumenterande) som inte kommer till sin rätt "som en i mängden". Därför tyckte hon att jag ska fundera över hur jag kan använda dem på jobbet eller privat. Så en ytterligare fråga var att jag ska hitta andra framtidsbilder, tänka helt utan begränsningar vad jag skulle vilja göra. Kanske kan man hitta något som gör att jag får utrymme för mina kreativa tankar om barnomsorgen och kan kombinera arbetet som förskollärare i barngrupp med något annat. Det vore toppen!

Igår kväll så var vi hos min lillebror och hans familj. Träffade solstrålen Freja som nu hunnit bli 6 månader. Hon är så fantastiskt mysig och hade en riktigt bra dag igår, tror att hon är lite svag för sin faster faktiskt, även om mamma fortfarande är allra bäst! Vi fick god tacogratäng, nachos och sallad och det var så himla gott, jag älskar ju tacomat! Sedan såg vi på lets dance och man funderar över hur man själv skulle klara av det...

Fick igår uppdrag att göra ett kort till en nyfödd pojk. Det ska enligt beställaren (min lillebror) vara ett ogulligt kort till "en liten rocker". Så nu gnuggar jag geniknölarna för att se om jag kan få till något sådant. Tipsa mig gärna om ni kommer på något bra!

ha en skön lördag, själv ska jag röja lite i pysselrummet och förhoppningsvis i resten av huset.
kram Annika

5 kommentarer:

Paula sa...

Vad skönt att du kände att du fick ut något av mötet med företagshälsovården.

Mysigt med en 6-månaders det är en underbar ålder.

Ser framemot att få se bebis-kortet =).

kram
Paula

poohtra sa...

Hej !
Gött att höra lite från dig. Att kombinera pyssel på halvtid och jobb på förskola resten vore väl inte fel !!??

Vi måste ses !
Kanske du o Jess kan komma hit nästnästa vecka ?
Kramis från Maja o Erik också...

am sa...

Låter som ett givande möte hos Företagshälsovården, så låter det inte här sägs det.

Att få busa med den lille är väl inte helt fel det heller

kram am

Lotta sa...

Vad skönt att du fick bra respons på företagshälsovården. Hoppas att du kommer fram till hur du ska kunna kombinera det som får dig att växa och må bra.

Det låter härligt att vara faster - få se hur det känns att vara mamma :-)

Ser fram emot att få se det lilla "rocker"-kortet.

Kram L8

Annika sa...

Skönt att du fått prata om jobbsituationen! Hoppas att du får ordning på vad du vill och kan sätta upp nya mål som du kan sikta på! Lycka till med kortet! Det måste du visa upp sen! Låter som en spännande utmaning. :-) Kramis!

Related Posts with Thumbnails