03 januari 2008

Julbilder

Som många av er vet så ääälskar jag julen. Jag har konstigt nog massor av energi i december och grejar och pysslar en hel massa. Här kommer några bilder på pyssel och även lite pyntande.

Eftersom jag sålt många av mina julkort i år, så valde jag att göra tändsticksaskar till familj och vänner som vi träffar, så ungefär 25 stycken tändsticksaskar i den här stilen gjordes. De är mycket enkla och snabbgjorda, men var en oerhört uppskattad present. På undersidan av tändsticksaskarna har jag satt ett snöflingepapper och stämplat och skrivit en julhälsning från mig och Patrick.

En tradition som återkommer varje år är att jag gör hemgjorda tomtar till Patrick, mamma, svärmor och min svägerska Mia. Jag är ganska säker på att de skulle bli besvikna om de inte fick några. I år blev det vita fleecetomtar med yviga grå skägg. Har redan börjat fundera på vad det ska bli nästa år, har funderingar på att sy dem var sin Tilda tomte, men då får jag allt se till att börja i tid då det är mycket jobb med sådana.En närbild på de 2 tomtar Patrick fick. Tyget som tomtarna står på är tänkt att bli en julklappssäck till oss själva. Det hanns inte riktigt med i år så jag hoppas att få till den till nästa jul.

För ett par år sedan så sydde jag en hel hög med julstrumpor, till mig och sambon, till lillebror och hans fru, till goda vänner. När min lillebror förra året någon dag innan jul påpekade att Freja inte hade någon så gav jag henne min då jag inte hade tid att sy någon just då. Så i år var jag ju tvungen att sy en ny till mig. Det blev en enkel strumpa i jeanstyg med söta hjärtan på och baksidan är sydd i samma randiga tyg som ett par av hjärtanen. Till upphängning har jag sytt ditt matchande band.

Här är dörrkransen som jag gjorde på en inspirationskväll på blomsterhandeln Unik. Ser att bilden inte är så bra, men den lilla tomteängeln kan ni se bättre på bilderna nedan.

Jag gillar att pynta lite enkelt i köksfönstret till jul. Har ett par krukor med hyacinter och i år så pyntade jag till mina två hemtrevnader med ett par stjärnor och tomteänglar som jag gillar jättemycket.

Så till sist kommer en bild på vår kungsgran. I år är den endast klädd med röda kulor och stjärnor och mina hemsydda filthjärtan.


Kram Annika

6 kommentarer:

Anonym sa...

hej Annika!
du har gjort så mycket fint.
gillar speciellt dom vita tomtarna.
önskar att 2008 blir ett toppen år för dig.

kram Lise-Lott

Koy sa...

Jättefina saker du gjort!

Tomtarna var ju urgulliga :-)

Ha det bra!

Kajsa sa...

Va' mycket fint du gjort! Gillar din gran - snygg! Och de vita tomtarna.. hur roliga som helst med sina luvor på lut.. :)
Jag ska utöka min kompetens som lärare med att läsa ytterligare ett ämne.
Ha en skön helg!
Kram
Kajsa

poohtra sa...

Underbart fina saker. De där vita tomtarna har jag också gort en jul, mamma och svärmor fick dem. Synd att man aldrig kan göra åt sig själv !!måste bli ändring på det !
....är sååååå stolt över vår fina tändsticksask ! Har fått mkt beröm ! Ta åt dig !
Härligt julig gran !
Vi ses på jobbet på måndag...åh, jobb igen !!!kan man inte vara ledig jämt ??

Paula sa...

Underbara julskaer du gjort. Kul att få se. Verkligen älskar eran gran, den är underbar. Enkel och stilren, precis din stil (och min ;-) ).

Kram
Paula

am sa...

Grattis till vinsten i min PIF-tävling. Nu får du hålla en egen tävling

Gillar verkligen din krans till drren, den hade passat här ;-)

kram am

Related Posts with Thumbnails