08 november 2009

Fars dag och tändsticksaskar

Idag har vi firat pappa på fars dag. Vi firade med middag, efterrätt, fika och så fick han en chokladkartong. Till middag lagade min sambo Patrick köttfärslimpa, sås, och potatis. Till serverades kokta morötter, blomkål, haricoverts och hemkokt lingonsylt eller röda vinbärs gelé. Till efterrätt hade jag gjort mockapannacotta och till kaffet och teet på eftermiddagen blev det familjens favoritkaka, mjuk pepparkaka.

Det är så skönt att träffas allihop och umgås. Vi myser med mina brorsbarn, pratar, diskuterar och har roligt ihop. Stundvis kommer det över mig (och säkert de andra oxå) att mamma är saknad. MEN jag är så glad att jag har min familj.

Idag bjuder jag på en extremt dålig bild på mina tändsticksaskar. Får lägga fram kameran så jag kan fotografera dem i dagsljus när jag kommer hem från jobbet imorgon. Askarna är i härlig enkel Annika stil, jag har ugått från helt vita papper och duttat med mina distressfärger, stämplat en textbakgrund med samma distressfärg. Sedab har jag embossat texten "tänd ett ljus i mysig vintertid" på det som är ovansidan på askarna. Innan jag monterar fast lapparna på askarna har jag sprayat med något som kallas för perfect pearls så att det skimrar fint om askarna (tyvärr syns det dåligt på bilden). De finns nu att köpa HÄR


Distressfärgerna jag använt på askarna:
på övre raden weathered wood, faded jeans, broken china
på undre raden peeled paint, fired brick och walnut stain.

Imorgon är det arbetsdag igen, tänk vad helgerna går fort!
kram Annika

7 kommentarer:

Anita sa...

Hej vännen!
Mums, vad gott allt lät. Mockapannacotta, då blir jag nyfiken. Pannacotta älskar jag.
Dina askar är perfekta. Så himla fina.
Hoppas att du får en bra vecka.
Kram, Anita

annmari sa...

Patricks mat är klart godkänd. Ni har tur som får avnjuta den ofta. Skönt att höra att livet går vidare.
Har också pysslat i helgen, julkort blev det

kram am

ElinÅ sa...

Jättefina!! Vad snygg stämpel, passar ju perfekt till just tändsticksaskar.
Kram

Therese sa...

Oj så vackra, den gråa längt upp till vänster var sagolik! Du är så duktig, komer aldrig att våga visa minaanskrämliga försök att göra tändsticksaskar efter att ha sett dessa ;-P Lät som om ni hade en mysig farsdag, men ajg förstår att du trots tackamheten över vad du har ändå saknar din mamma något så ofantligt... Kramar om

Angelika sa...

Åhh va fina askarna va! Kanonsnyggt har du fått till det med distresserna och vilken mysig stämpel sen, hel perfekt till detta ju!

Va hungrig jag blev när jag läste er meny, kurr i magen...sugen på köttfärslimpa nu =)

Ha det toppen!
Kram A

Barasara sa...

Vilken man du har! Han låter lika fantastisk som min pappa :)

Visst är det en skatt att man har sin familj? Jag brukar ofta tänka att mina syskon är det bästa jag har. (Fast det tog ungefär arton år innan jag kunde umgås med den ena utan att det blev slagsmål...)

Theresia sa...

Shit pommfritt vad fina får nog köpa mig fler distress dynor än min bruna...

jättefina.
kram Theresia

Related Posts with Thumbnails