29 november 2009

Gårdagens adventsbak och traditioner i långa banor!

Igår var det dags för det traditionsenliga adventsbaket hos min bästa vän Anna. Vi bakade lussekatter, pepparkakor och saffransskorpor. Det doftade och smakade underbart!

Här kommer ett par bilder på mig och mästerbagaren Måns, Anna är oxå med (men säg inget till henne).
Vi följde traditionen att bränna 1 plåt med pepparkakor och i år tog vi den allra sist...

Imorgon är det dags för ytterligare en tradition, nämligen julklappsshopping i Ullared. I år är det lite annorlunda än vanligt då pappa hyrt en minibuss som vi ska åka i. Det är jag, sambon, pappa, storebror, lillebror, svägerska och bästaste vännen Anna som åker. Det ska bli riktigt roligt tycker jag och jag hoppas att vi kan underlätta lite för tomten och hitta en hög med leksaker till brorsbarnen och Måns. Dessutom ska vi avnjuta storebrors och lillebrors egenkomponerade julskiva, precis som traditionen bjuder.

Hoppas att ni alla har en skön första advent!
kram Annika

4 kommentarer:

Helen sa...

Jag följer samma tradition som du och bränner en plåt pepparkakor, sista här också men jag brände min ännu mer. Yngste sonen har inte fattat att det är en tradition och frågar varför jag gjorde så:)

sickan sa...

å vad mysigt med pepparkaksbak, och ljuva dofter. och vad kul med kollektiv familjeresa till shopping-meckat! hoppas du gjorde en hel massa fynd.

Barasara sa...

Ullaredsutflykten i samlad trupp låter skoj! Ser fram emot resovisning av inköp, folkmängd och om ni såg Morgan :)

Therese sa...

Åh gud så mysigt!!! Minibuss med de käraste och åka och shoppa, önskar så jag kunde följa med i din shoppingbag ;-) Och Måns, vilket Charmtroll!!!! Kram

Related Posts with Thumbnails