06 december 2009

2:a advent och utlottning

Redan den 2:a advent idag och jag tycker tiden går alldeles för fort. Den här helgen har rusat iväg. Vi åkte som sagt med goda vänner till Karlshamn igår, i bilen spelades julmusik och när vi kom fram lastade vi av sakerna på hotellrummet. Lite strosande på stan, in och ut i små mysiga butiker. Några små fynd gjordes och en del inspiration inhämtades.

Jag shoppade en liten present till jultabberaset på jobbet på fredag kväll, temat var "något jag själv skulle vilja ha" och för en summa av 50 kronor. Känner mig nöjd med min present! Sedan shoppade jag en liten sak till sambons adventskalender idag och jag tror att han gjorde likadant till mig. De paketen skall vi öppna när vi slår oss ner med en kopp te/kaffe ikväll.

I går kväll avnjöt vi årets första julbord. Jag som är allt annat än en julbordsmänniska åt lite smått och gott. Jag blev mätt och det jag åt var väldigt gott! Övriga i sällskapet var mer än nöjda. Mitt sällskap är inga vidare nattugglor (inte jag heller för tillfället) så efter julbordet blev det en promenad i en väldigt stilla stad, en pratstund på kompisarnas rum och sedan somnade jag/vi gott.

Dagen idag började med en dusch och sedan väntade det en god hotellfrukost. Det smakar aldrig så bra med frukost som när man bor på hotell tycker jag. Lite god yoghurt med musliblandning, ett par goda mackor med ost och grönsaker, lite te och apelsinjuice och så är jag mer än nöjd. Avslutade det hela med ytterligare en kopp te, ett par godisbitar och en clementin.

Nu är vi som sagt hemma och vi har avnjutit en god spagetti carbonara som sambon tillagat (är för övrigt en av de få maträtter jag brukar laga) och så har jag klurat lite på vad jag ska ha i dagens utlottning.

Som jag redan nämnt för er trogna läsare kommer jag att ha en utlottning varje söndag i advent. Idag har jag inget färdigt att visa er utan denna gång kommer en person att vinna 3 handgjorda kort av mig. Jag kommer att plocka dem ur min låda med redan färdiga kort, men jag kommer att lyssna in vinnarens önskemål så gott det går.

Så ni som vill delta i utlottningen skriver en liten rad till det här inlägget senast tisdagen den 8 december klockan 19.00. Glöm inte att lämna kontaktuppgifter (om jag inte redan har dem) så att jag kan få tag på er om ni har turen att vinna. Lycka till!

Vill jättegärna ha tips på hur ni kommer i julstämning! Mitt absolut bästa tips är att spela låten Tomten jag vill ha en riktig jul med Busungarna. Den var min storebrors tips häromdagen och för mig blir det ingen riktig jul utan den låten. Jag spelar den allra helst så att det ekar i huset och då infinner sig mina julkänslor garanterat.

Ha en riktigt skön söndagkväll!
kram Annika

10 kommentarer:

Lotta sa...

Det låter som att ni har haft en mysig resa. Jag vill absolut vinna tre av dina handgjorda kort :-D

Adventskram
L8

Katta sa...

Självklart vill ja oxå va med, de här e ju superkul o spännande:)
Kram från kuz katta

Therese sa...

God morgon vännen! Vilken udnerbar helg du/ni har haft! Hotellfrukost är aldrig fel ,-) *ler* Det är det absolut bästa med att bo på hotell!!! Mitt bästa julstämningstips är att se tomten är far till alla barnen, dricka must och äta clementiner i ett hyacintdoftande rum - nästan överdos av jul på en å samma gång *skrattar*

Å jag är ju väldans gäran med i utlottningen av korten, för jag vet ju hur vackra de är irl.... Kramar om och önskar en bra start på denna vecka!

sickan sa...

mallig blev jag idag när jag fick kusinpysslad vinst i lådan. äntligen rolig post i lådan! tackar allra hjärtligast för vinsten. och håller med, hotellfrukosten är det man ser fram emot. kunna gå och plocka i lugnan ro bland det goda utbudet. och , jag vill gärna vara med i även denna utlottning.kram

Sara-SaGam sa...

Jag lyssnar på www.sr.se . Där finns det klassisk julkanal och "Bjällerklang" om man vill. Det tillsammans med pepparkakor och julen är i antågande.

Therese sa...

Hi, hi då ska jag tänka på dig, 72 barn kan nog vara svettigt att hålla reda på, uppspelta som de säkert är ;-) Ska bli så mysigt, lurans avdelning + 2 till firar tillsammans, sedan separata fika på varje avdelning. Att hålla till ute var något nytt, det skulle vara svårt här, pga kylan, ibland uppemot - 20 denna tiden, dock inte nu då det ligger kring - 2-3 grader. Perfekt! Hoppas iaf att ni slipper regn. Massor av kramar till dig Annika!

Poohtra sa...

Hej ! Så härligt ni verkar ha haft det. Det kan behövas då det är jobbigt utan mamma och mkt på ditt jobb. Det är viktigt att fylla på sina energilager då och då. JAG gör det då VI träffas !!
HA DET GÖTT!
Kramkram från Petra

Snor och Glamour sa...

Hej Annika!
Det låter som om i haft en jätte härlig helg! Sådant behöver man ibland!

Vill gärna vara med i din utlottning och känner att jag är ute i sista stunden men bättre sent än aldrig sägs det ju!

Synd att du har så långt till Papermaze...hade varit roligt att träffa dig där.
Vi hade ju en jätte trevlig kväll där tillsammans med gulliga Netha och Paula.

Ha en fortsatt bra tisdagkväll!
Kram Ann-Louise

Katta sa...

Annika du underbara goa människa!!!
Gissa om jag blev lyckligt förvånad när jag tömde min lilla brevlåda idag:)
Vilket fint kort! förstod direkt vem som gjort det, så duktig, o precis "mina" färger!

Tusen tack!

You made my day honey!

KRAMEN

Therese sa...

Hej vännen! Klartsom korvspad att mattan måste fungera eller upplevas som bra, annars skulle den ju aldrig bli en sådan succssé, hade själv gärna prövat, har hört att de ska vara sköna (!). Och oavsett dem ellertankekraft så ska man ju välkomna effekten om det fungerar!!! Här har vi bakat peppisar idag och gjort fruktsallad, men nu är det pippi dax igen å då passar jag på att surfa runt lite ;-) Stor kram!

Related Posts with Thumbnails