04 december 2009

Äntligen ♥fredag♥

Äntligen fredag, äntligen fredag, äntligen fredag... Var riktigt länge sedan jag uppskattade det så mycket som idag! Säger det igen, äntligen fredag!

Efter en vecka med alldeles för lite tid hemma för avkoppling och återhämtning, är det extra skönt att veckan har nått sitt slut. Efter att mamma gått bort behöver jag den tiden så mycket mer, energin finns inte riktigt och jag behöver tid för att varva ner och rensa tankarna. Jag behöver få pyssla, läsa en bok, se en bra film eller varför inte bläddra i en jultidning med en god kopp te.

Idag har vi hunnit med en massa och jag måste säga att det är så skönt med de fredagar då både jag och sambon slutar tidigt. Patrick hämtade mig på jobbet vid 13 tiden idag och då bar det av till rehabboendet där hans föräldrar bor för närvarande. Vi hämtade upp några recept på medicin som svärfar behövde och det blev en promenad ner på stan. Jag shoppade en pyjamas, en kofta, en top, en tunika och ett par strumpor på rean. Jag är så nöjd!

Sedan blev det lite snabba turer in i ett par inredningsbutiker för att inhämta inspiration. Tillbaka på rehabboendet tillbringade vi en stund tillsammans med svärmor (svärfar sov) innan det var dags att åka hem. Hemma drack vi en kopp te/kaffe och åt några av de goda hembakta pepparkakorna. De pepparkakorna är sååååå goda och de är lika goda även de inte är lövtunna. Det är därför perfekta pepparkakor för er som bakar tillsammans med barnen (eller om ni som jag inte är speciellt bra på att få dem supertunna). Vi bakade dem med barnen på jobbet förra året och mina kollegor var riktigt nöjda och det receptet var en självklarhet även inför årets bak. Postar receptet i ett eget inlägg lite senare, då kan ni testa om ni vill och jag vet var jag har det.

Packningen står färdig inför morgondagens tripp, det är bara necessären som skall packas ner imorgon bitti. Kaffe och te skall bryggas, Anna och Stefan fixar mackorna, vilket gör att vi kan äta frukost på vägen och det i sin tur gör att vi inte behöver gå upp så väldigt tidigt även om vi siktar på att åka vid 8.30 tiden.. Det är toppen för mig och sambon som inte kan äta frukost förrän efter att vi varit vakna ett bra tag. I Karlshamn hoppas jag kunna gå på stan en stund och göra lite härliga fynd eller andra bra inköp.

Sambon åkte iväg för att jobba som ordningsvakt på Takida. Det ska bli kul att höra vad han tyckte om dem. Själv har jag även hunnit med att göra ett beställningskort till en liten kille som skall döpas imorgon. Fick en akutbeställning av en kollega idag som först igår fått veta att det var dop i helgen. Tycker jag fick till det rätt bra!



Nu skall jag skriva ett inlägg med pepparkaksreceptet och sedan skall jag bestämma mig för om det skall bli Idol eller På spåret för mig ikväll. Inte ett helt lätt val så det är tur att vi har en inspelningsbar DVD. Kanske infinner sig pysselinspirationen så att det blir lite pyssel framför TVn. Något jag i alla fall vet är att jag skall avnjuta några fina chokladpraliner med julsmaker som sambon överraskade med innan han åkte iväg.

Jag ska även påbörja mina funderingar på vad jag skall ha för utlottning på söndag då jag ska fira att det är andra advent!

Ha nu en riktigt mysig fredagskväll och en skön helg!
kram Annika

3 kommentarer:

Lotta sa...

Det låter som att du har en välbehövligt skön fredag! Hoppas att i får en härlig trip i helgen med många goa skratt.

Varm kram
L8

Anita sa...

Hej vännen!
Det är så härligt att läsa allt du skriver. Tack för receptet. Det ska jag allt testa framöver.
Hoppas att du såg på Idol för det var den bästa Idolkvällen denna säsong. Tycker jag.
Ha en härlig och rolig helg.
Stor kram

Millan M sa...

Vilket fint dopkort! Va´kul att du hittade ngr fynd på rean.

Related Posts with Thumbnails