16 december 2009

Det närmar sig jul


Nu är jag på benen igen även om jag fortfarande är trött och orkeslös så är det skönt att det är över för den här gången. Jag känner mig lite stressad över att inte ha kunnat göra någonting alls av det som står på min lista att göra inför julen. På listan finns inte så många "måsten" utan mest roliga grejer som jag gillar att göra för att jag (och andra) ska komma i julstämning.

Julkorten håller jag på med som bäst! Korten är färdigpysslade (tur att jag började i tid), men nu skall det väljas ut rätt kort till rätt person, hälsningen skall stämplas och skrivas, korten skall ner i cellofanpåsarna, adresserna hittas och klistras dit, frimärken på och sist men inte minst skall de till en brevlåda. Det känns för tillfället som ett heldagsprojekt...

I det här hushållet är det Patrick som fixar det allra mesta med julmaten (eller all mat egentligen, men ibland får jag hjälpa till). På min lott finns julgodis och bakning och det är en omtyckt tradition av personer i min närhet. Jag är mycket traditionell när det gäller både godis och kakor inför julen och det är bara sådant som jag (och de närmaste) verkligen gillar, men något nytt brukar vi testa varje år. I år skulle jag vilja testa att göra fudge, testade för flera år sedan tillsammans med mina tjejkompisar och då slutade det med en brun bränd massa. Eftersom jag fortfarande inte vågar mig på att baka eller göra godis så spånar jag på olika recept. Har du/ni några bra recept på fudge eller annat riktigt gott julgodis ni kan dela med er av?

Tänkte att jag skulle visa er ett kort jag gjorde till brorsbarnens kusin Max som döptes i lördags. Ibland är det roligt att göra kort i en lite roligare vikning låta papperet tala för sig själv. Jag tror (och hoppas) att kortet blev uppskattat.

kram Annika

10 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Annika!! Jag har ett recept på Big mamas fudge som jag ska leta upp och maila över till dig, ljuvligt god !!! Härligt att du e på benen igen!!! Återkommer!!

Kram Lina

Millan M sa...

Snyggt kort!!! Mottagaren uppskattade det säkerligen.
Fick smaka en helt ljuvlig fudge för ngr dagar sedan. Tror att det receptet finns på http://lillnettan.wordpress.com

Jaana sa...

Vilka vikningar du får till numera ! Hoppas få tillfälle att gå en kurs eller så hos dej, så småningom....

Katta sa...

Men vilket underbart kort!
Har aldrig sett nåt liknande, så snyggt!!
Hoppas du kryar på dig o får till fudgen, kram!

mia sa...

jag kan tala om att kortet blev mycket uppskattat kram

Snor och Glamour sa...

Härligt att höra att du mår bättre!
Vilket fint kort du gjort. Har sett den vikningen förut men ännu inte testat den. Får nog göra det någon dag tror jag.
Ha en fortsatt trevlig lördag...som det bara är 40 min kvar på ;)
Kram Ann-Louise

Therese sa...

Det samma önskar jag dig vännen!!! Så skönt att du tillfrisknat nu, och dopkortet vr ju så festligt, gillar "drag" funktionen - måste vara svårt att få tilll?! Du har all min respekt för dina otroligt fina och vackra kort ska du veta. Lämnar en stor varm kram till dig Annika. *kramar om*

lolla sa...

hejsan
verkligen snyggt kort och finurligt..det gillades nog av dopföräldrarna skulle jag tro.
kram lolla

Brorsbarnens kusins pappa sa...

Kortet blev absolut uppskattat!

Therese sa...

Vad du är go! Dina kommmentarer värmer verkligen alltid ska du veta Annika <3 Kram

Related Posts with Thumbnails