05 januari 2010

Chokladprovning på chokladverkstan

Igår kväll var det då äntligen dags för chokladprovningen vi fick av världens bästa brorsbarn i julklapp. Ett stort plus var att chokladprovningen ägde rum tillsammans med hela min familj och hela svägerskans familj. De enda som saknades var Freja och Irma, men de hade roligt på annat håll!


Chokladprovningen ägde rum på Chokladverkstan och det var ett jättemysigt ställe. Det är väl värt ett besök! Det är dessutom öppet varje fredag, mellan 10-18 om jag minns rätt. Då man kan handla surdegsbröd, choklad, praliner och lite till. Väl värt ett besök!


Ovan ser ni all den choklad vi fick prova. Vi började med vit choklad och avslutade med mörk choklad. Jag konstaterade återigen att jag gillar mörk choklad allra mest, men det är stor skillnad i smak. Allt från fruktiga smaker till mer brända och bittra toner. Förutom att vi fick smaka på en hel hög med olika chokladbitar fick vi även smaka på det egentillverkade brödet och lära oss en del om chokladens historia och om hur den tillverkas.Något som jag gärna skulle göra är att åka dit en kväll och tillverka chokladpraliner. Finns det någon som är intresserad av att följa med mig?!
kram Annika

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag följer GÄRNA med och tillverkar choklad!! Kram Jessica

Therese sa...

Åhhh jag med!!! Attans att det ska vara så många mil emellan oss, hade gärna hälsat på dig, gjort lite coklad och fått en kurs i hur man gör vackra kort... Stor kram!

Ps en liten gran får nog hädanefter bli en tradition även här :-) Ds

Poohtra sa...

Jag följer med !!
Ses snart..
kram Petra

annmari sa...

Låter smaskigt. Bra julklapp det där

kram am

Anita sa...

Hej vännen!
Mm, det vill jag gärna. Beror på priset förståss.
Må så gott.
Kramis

Related Posts with Thumbnails