30 maj 2010

Mors dag

Mors dag är för mig förknippad med en härlig dag med familjen. Det är inte ovanligt att den tillbringats med att Patrick lagat god mat till oss alla eller en tur till Grännaberget för att äta goda mackor. Det är en tung dag idag, mamma är saknad!

I morse tog jag en långpromenad i skogen och sambon åkte för att uppvakta sin mamma. Det var skönt att vara själv och få tid att tänka. Väl hemma tog jag en dusch och så åkte vi iväg till kyrkogården. På vägen stannade vi och köpte ett par blommor. Hade tänkt att ha något i orange, men det fanns inte och istället blev det en limegrön och en rosa. Jag passade på att fota blommorna innan vi kom till graven. Tyckte det blev en härlig kontrast mellan det ljust rosa och den limegröna färgen.


Väl framme vid mammas sten så såg vi att det fanns en mening med att det inte fanns några orange blommor. Det var redan någon som varit där med en hel bukett.


Det var skönt att stå där en stund och tänka på mamma, först kom tankar av sorg och sedan så kom minne efter minne med underbara stunder tillsammans. Mamma; du finns i mina tankar varje dag, men lite extra just idag, på din dag.

Hoppas att ni alla har haft en skön helg!
kram Annika

14 kommentarer:

Barasara sa...

Å, fäller sympatitårar med dig fina Annika. Eller ja, egentligen lipar jag som en gris... Förstår att en sådan här dag måste köra runt med tankar och känslor. Är glad att du bakom sorg hittar det hav av fina minnen du har. Mors dag är mors dag, både de i livet och de som gått vidare, både egna och andras mammor. Tänker också på din mamma en dag som denna, och mammas mamma och pappas mamma.

Jättefina blommor. Den gröna är Marikas favoritblomma. När vi handlar snittblommor på torget spanar hon ofta efter den.

Barasara sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Barasara sa...

(Det var jag som lyckades dubbelposta min kommentar, suddade!)

Lotta sa...

En sån tung dag med vackra minnen. Du finns i mina tankar!

Kram L8

Lotta sa...

En sån tung dag med vackra minnen. Du finns i mina tankar!

Kram L8

Catta sa...

Förstår att mors dag känns tung för dig...vi som har våra kvar får en tankeställare av ditt inlägg och påminns om att hon inte kommer finnas där för alltid...

Blommorna var väldigt vackra, även tillsammans med de orange!

Beundrar som vanligt dina superfina kort nedan! Blir lite sugen på att ta fram symaskinen när jag tittar in hos dig, du gör så himla fina, sydda kort och jag gillar de lite retro tomtarna massor!

Ha det så gott! Kramar! Catta

Chruss sa...

Kram Annika!!

Therese sa...

Åh så fint vid din mors grav. Min bästa vän åker också till sin mammas grav, å jag har fått äran att följa med en morsdag. Det var en magisk å fin stund, och jag vet att du hade en minst lika fin stund <3 Kram

Cathrin sa...

Vad läskigt....jag såg precis din kommentar hos mej och samtidigt var jag inne här hos dej, men mina tårar rann när jag läste dina rader så jag kunde inte skriva då.

Vad vackert det blev på din mammas grav. Rosa och lime är ju så härligt tillsammans.

Hallå här .......man kan inte vara på mitt jobb utan att säga HEJ, skärpning, fniss.

Kram Cathrin

Carina sa...

Hej,Annika!

Så vackert med alla blommorna och visst finns det en mening med allt.

Tack,för din hälsning hos mig.Kan kanske ge en bättre beskrivning på mitt betonghjärta lite senare.

Kraam!

Petra/Paradise sa...

Underbart vackra blommor ni lade på din mammas grav.

TÄnker på dej!

KRAM Petra

Katta sa...

Kram till dig Annika <3

Millan M sa...

Så fina blommor! KRAM PÅ DIG!!!

Stina / Sagolikt Pyssel sa...

Hej! :-) Tack för tipset. Det är ofta så jag tänker när jag ska göra något med ett material som jag kanske inte skulle valt själv i första hand. :-) Det finns ju en massa saker man KAN göra, saker som andra nog skulle tycka är fina, men om man ska ha kul i processen OCH vilja ha grejerna hemma sen, då gäller det ju att komma på vad man verkligen skulle vilja göra och vad man tror blir fint. :-)

Och vad gäller betongen har jag några idéer, men vet inte om jag kan genomföra dem. Det blir hej vilt experimenterande. ;-)

Related Posts with Thumbnails