18 juli 2010

Annas 40 års firande!

I går var det äntligen dags för mig, Jessica och Petra att fira Annas 40 årsdag. För mig blev det ett ytterligare firande, men det är hon värd.

Dagens firande började med att Anna blev upphämtad hemma av Petra med familj. Först blev det skumpa och i bilen fick Anna se alla de bilder Petra genom åren samlat på sig på Anna, tänk vad mycket roligt vi gjort ihop! På vägen hämtade de upp goaste Jessica och väl framme vid slutmålet hos mig plockade vi fram lunch, jag hade redan dukat.


Det blev goda hembakta chiabata som Jessica bakat, chokladmuffins som Petra bakat, goda kakor som Lina bakat och bidragit med (trist att hon inte kunde vara med och fira), iste samt kaffe och te. Smakade urgott!

Jag plockade sedan fram några små klurigheter som vi sysselsatte oss med en stund. Den ena varianten gick ut på att plocka ihop ett antal 3 dimensionella bitar till en kub, inte helt enkelt till en början, men alla fixade det efter en stund. Den andra klurigheten bestod av 4 tärningar med färgade prickar på. De skulle in i en låda och på varje sida skulle man ha en av varje färg (röd, blå, gul och grön) samtidigt. Det var skitsvårt, men till sist fick Jessica ihop det.


En luftballongflygning är något hon drömmer om, men alla i hennes närhet är för fega för att följa med. Så det här kortet var passande tycker jag (tack Rimna för att du hjälpte mig med motivet).


Så var det dags för paketöppning.


Gissa om Anna blev både glad och förvånad över sin present. Det klart att hon skulle ha en luftballongflygning! Eftersom vi alla tyckte att hon skulle ha resesällskap så hade även jag köpt en biljett som låg i hennes paket, kan säga att det gjorde henne riktigt förvånad. Hon har nämligen i över ett års tid pratat om detta och varje gång har jag sagt att jag inte vågar (vilket jag egentligen inte gör). Men ibland måste man våga! Jag tror oxå att det är en fantastisk upplevelse och är det någon jag ska dela den med så är det bästa vännen Anna. Så nu ska vi fundera över när vi vill flyga och boka in oss på en tur. Sedan får vi hålla tummarna för bra väder!

Jessica hade fixat olika masker. Anna och jag valde varsin chokladinpackning och Jessica och Petra valde en exfolierande mask. Jag kan säga att det lockade fram galet många skratt. Vill passa på att varna för att visa av bilderna är riktigt skräckinjagande :-D


Det var inte bara huden som blev yngre som paketet utlovade utan vi skrattade så att vi förlängde våra liv avsevärt! Vi skulle försöka ta före och efter bilder som de gör i alla "gör om mig" program. På före bilden ska man se lätt deprimerad ut, ha platt stripigt hår och gärna se allmänt grå ut. Det var inte lätt, men vad vi skrattade!


Vi hade fixat några små grejer att sysselsätta oss med under dagen som ni märkt. Petra hade tagit med sig lite grejer så att vi kunde stansa lite på berlocker till halsband, nyckelringar eller liknande. Fy vad svårt det var att komma på något bra och nej Anna, vill inte ha något av dina förslag på min berlock i dagsläget. Gjorde en berlock med ordet ödmjuk på, det är en lång historia bakom just det ordet och med tanke på hur långt det här inlägget blir får vi ta den historien en annan gång.


Så var det dags för mat. Patrick stod för matlagningen och till förrätt blev det ostgratinerade nachos. Sedan blev det Patricks goda hemgjorda hamburgare, mycket gott!Kvällens sista aktivitet blev en spontan musiktävling som Patrick drog igång, det är något vi alla tycker är galet roligt och det blev oavgjort! Tänk om du inte ropat ut svaret på första Petra...


När musiktävlingen var över avslutade vi med maräng swish (eller vad det nu heter) och så tog vi det traditionsenliga kortet med selftimer.


Tiden den flög iväg för vi hade så roligt, så till sist vid 01.30 var det dags för tjejerna att åka hem. Min kära sambo Patrick körde hem dem och jag somnade såå gott!

TACK för en underbar dag tjejerna, hoppas att du Anna fick en dag att minnas länge!
kram Annika

3 kommentarer:

Therese sa...

Jisses vilket mysigt firande!!! Och kortet var så fint, för att inte tala om presenten å då mest att DU ställer upp å följer med på turen, oj så tufft!!! Lämnar massa kramar å önskar dig en underbar semester <3

annmari sa...

O vilken härlig dag ni verkar att ha haft. Snälla Patrick som ställer upp som skjuts. Klart Anna kommer minnas denna dag

kram

Katta sa...

Skitkul o kolla bilderna, hade ni lika kul som det ser ut, så var det nog ybertrevligt;)
Påhittigt med lite klurerier o annat pyssel!
Kram

Related Posts with Thumbnails