31 juli 2010

Barnvakt och växthusbilder

I förmiddags så kom de söta monstren på besök. De knackade försiktigt på dörren så att inte sambon skulle vakna, men han var redan vaken. Så vi gick ner i gillestugan och på önskelistan för dagen stod film (Lotta på Bråkmakargatan) och sedan ville Freja pyssla.

Irma ville naturligtvis vara med oss så vi plockade fram lite pysselgrejer och satte oss i gillestugan för att pyssla. Först pysslade jag och Freja medan Irma satt bredvid och såg på film, sedan så ritade Freja och Patrick och då fick Irma pyssla. Det var första gången hon pysslade med mig, men hon visste precis hur man skulle göra. Patrick tog några snabba bilder, det gäller att ha tur att fånga ögonblicket. Kolla in koncentrationen och finmotoriken :-D


För er som undrar var korten på Freja är så ville hon inte vara med på kort idag. Men jag passar på att visa ett par kort från hennes första pysselstund istället. Tror att hon är ungefär lika gammal på de här bilderna som Irma är nu.


När de åkt iväg så åt vi lite lunch och nu har jag suttit vid datorn en stund. Jag tror att jag ska pyssla en stund nu. Ska fixa det sista på kortet till TGFs 2 års jubileum som ska firas med start 02.00 svensk tid natten till måndag. Då (om inte förr) får ni kika in här i bloggen igen.

Jag hade förhoppningar inför den här sommaren att sambon skulle uppdatera med bilder från sitt växthus, men det verkar han inte tycka är intressant (fast nu när jag påpekat det så kanske det kommer en uppdatering. Han är nämligen där ute och fixar lite nu och jag tror att han har kameran med sig.

Här kommer några bilder från idag. Det är svårt att ta riktigt bra bilder inne i växthuset eftersom det är så litet.

Inne i växthuset växer tomater, gurka, paprika, chili och en vinstock med 3 klasar vindruvor på, det är första gången den bär frukt och det ska bli spännande att smaka. Utanför växthuset står physalis och en hel hög med kryddor, 2 sorters oregano, rosmarin, timjan och citronmeliss.

 Här kommer några närbilder på physalisen, gurkan och en av vindruvsklasarna (fotot är taget utifrån med blixt så därför ser fotot lite konstigt ut).


Kanske kan jag få sambon till att koppla sin dator till TVn och se om vi kan få det att funka. Vore så smidigt och eftersom jag fick kablar till det i födelsedagspresent och med löftet att han skulle fixa det så kanske det är på tiden. Han är bra min sambo, men ibland är det så att det ska göras SEN och så skjuts det på framtiden. När sen är förtäljer inte historien.

Ha en skön kväll!
Kram Annika

3 kommentarer:

Lena sa...

Där kan man tala om växthuseffekt i ditt växthus! :) Du har verkligen lyckats bra!

am sa...

Du verkar också ha en bra semester tycker jag :-)
kram

sickan sa...

ett växthus utnyttjat in i minsta cm2! dina syskonbarn kan skatta sig lyckliga! jag önskar jag var liten och kunde åka hem och pyssla hos dig.

Related Posts with Thumbnails