17 augusti 2010

Falkenberg

Vad härligt det är med semester OCH att vara vid havet. Hotellet ligger alldeles nere vid havet och både vid middagen igår kväll och vid frukosten har vi ljuvlig havsutsikt.

I går innan vi checkade in på hotellet var vi inne i Falkenberg och strosade på stan och tog en lunch. När vi checkat in på hotellet kom solen och då passade det utmärkt med en lång promenad på stranden. Jag gick barfota och lät vattnet skölja över fötterna. Har tyvärr blivit lite av en badkruka så det räckte alldeles utmärkt att bada fötterna.

Efter dagens mycket goda frukost så satte vi oss i bilen och åkte till Varberg. Där gick vi en sväng på stan, kollade in fästningen och kallbadhuset, kollade på båtar i hamnen, tog en fika och bara njöt av att ha semester. Det har varit varmt, men mulet och då och då kom det en liten regnskur. När vi kom tillbaka till hotellet åt vi en glass i solskenet (som visade sig precis lagom för glasstunden) och sedan blev det en stunds vila på hotellrummet. Jag passade på att börja på den första delen i Twilightserien. Jag som varit tveksam är redan fast!

Sedan tog vi en tur till Haverdal och pysselbutiken Lektyg och hantverk för att köpa en promarkerpenna som varit slut i affärerna hemma. Den fanns och jag passade även på att köpa ett par minialfabetsstickers, nya skärblad till min skärmaskin och några halvpärlor.

På vägen tillbaka hittade vi en mysig restaurang i Ugglarp och som låg alldeles nere vid havet. Där njöt vi av varsin god pizza och havsutsikten. Både jag och Patrick har en speciell känsla för havet. Nu öser regnet ner och det verkar som att det kommer att göra det i morgon också. Vi får se hurdant vädret är när vi vaknar och planerar dagen därefter.

Nu har jag tagit en lång varm dusch och när jag har kollat runt i några bloggar så ska jag återgå till min bok!

Ha det gott allihop.
kram Annika

8 kommentarer:

Emelie sa...

Det låter underbart!
Passa på å njut.
Kram Emelie

Pernilla/Trollwing sa...

Hihi, den där restaurangen har vi varit många gånger på:) Visst är det mysigt i Ugglarp? Min pappa har stuga där och hela familjen älskar den långa långa stranden med drivor av snäckor. Båda mina "havstema"-kort har fått fynd från den stranden:) Blir sååå avis på dig, här är det mest regn och jobb och jobb.. Ska dock på kombinerad minisemester/jobb i Lysekil i helgen, gött!

Kram kram!

annmari sa...

Laxbutiken utanför Heberg är klart värt ett besök http://www.laxbutiken.se/
Synd att jag ligger däckad annars hade ni kunnat titta förbi här med

kram

Anna J sa...

Vilken härlig semester ni verkar ha! =)

Gillar ni lax rekommenderar jag laxbutiken utanför Falkenberg (www.laxbutiken.se). Smaskigt värre!

Förstår att du är fast i Twilightserien. Underbart bra böcker! :D

Kram Anna

Anna J sa...

Hihi, ni MÅSTE nog ta turen till Laxbutiken nu när ni fått två rekommendationer inom 10min.

Jennie/Deleelsia sa...

Vad mysigt ni verkar ha det.
Hotellet verkar ju ha väldigt trevligt läge (tror jag vet vilket det är å har knatat utanför).
Varberg är ju min sommarstad och det blir till att spendera helgen där...

Njut av de siat semesterdagarna.
Kram Jennie

Therese sa...

Så härligt det låter när du beskriver det, att vandra barfota vid havet *drömmer* Njut! Å nu finns ett litet kortinlägg hos mig :-) Hoppas fler hittar till dig å dina underbara alster nu <3 KRAM

Pia sa...

Låter som om ni har det jätte mysigt. Visst är det skönt med semester och att få komma iväg lite......och det är alltid så njutningsfullt att vara vid havet.
Kram

Related Posts with Thumbnails