05 augusti 2010

Skänninge marknad

Det är härligt att åka på lite utflykter så här i semester tider. I går var jag på Skänninge marknad med sambon, pappa, svägerskan Mia och Freja. Det är kul att strosa på marknad tycker jag och fint väder hade vi. Inte en enda gång gnällde Freja över att det var jobbigt att gå fast vi hade gått i flera timmar och när vi väl kom till bilen var vi alla trötta i benen.

Vi köpte lite bra att ha saker, teflonark att lägga på grillen så att det inte bränner fast, soppåsar, en ny skärmatta, lite marknadsgodis och cocosbollar (fast vi tog en variant utan cocos). Vi åt god mat, munkar, bigaråer och så drack vi en hel del vatten under dagen och det var välbehövligt för solen var riktigt stark och värmde gott. Freja åkte dessutom ett par karuseller och det var hon nöjd med, fast nöjdast blev hon nog trots allt av den lilla ballong hon fick av Patrick.

I dag har vi varit hos svärföräldrarna på förmiddagen. Satt en stund på deras balkong, åt en glass och fick äntligen tummen ur att hämta upp de fina linnedukarna vi blivit lovade för länge sedan. Hon är så generös min svärmor och hon tycker det är roligt att jag uppskattar att få arvegodset. Under årens lopp har vi fått massor av gamla ärvda vita underlakan och örgnott med broderade monogram, linneservetter i massor, kökshanddukar och nu alltså linnedukar. Så nu blir det till att bjuda på kalas igen! Och JA vi använder dem faktiskt. Nu ska vi bara komma underfund med hur mangeln vi fick av svärföräldrarna när de sålde sitt hus fungerar så blir det ännu bättre.

Nu sitter jag och färglägger lite motiv, eller rättare sagt hudpartierna och håret. Resten vill jag färglägga när jag valt papper så att det matchar lättare. Sambon målar på uteplatsen och jag tänkte att jag skulle gå upp och se om han vill ha lite hjälp.

Ha det gott allihop och glöm inte bort min kortrea där jag säljer ut en del kort.
kram Annika

6 kommentarer:

Sara-SaGam sa...

Hej! Kikar hit och ser hur du har det.

annmari sa...

Visst är det härligt med semester :-)
kram

Anonym sa...

Åh, vad mysigt med marknad. Hoppas att du njuter och det tror jag nog att du gör.( Jag börjar ju jobba på måndag. buhuuuuu)
Massor av kramar från Poohtra

Therese sa...

Hi hi marknader är magiskt, tror vi alla köper ungefär samma saker, men inser ju att jag glömde munkarna i år!!!! KRAM

Hem och Harmoni Marie sa...

Det var längesen jag var på Skänninge marken...när jag var "liten" så var vi där jämnt då jag har massor av släkt runt Mjölby o Tranås. :)

Ha det gott och tack för dina uppmuntrande ord! Kram Marie

Chruss sa...

Kul med marknad - jag missade vår lokala nere i Malmköping, men det är samma sak jämnt i varenda ständ.
Stort tack för ditt grattis!!!

Ha en fortsatt bra helg - kram
Chruss

Related Posts with Thumbnails