28 november 2010

Första advent

Så härligt det var att få tända det första ljuset och inse att julen faktiskt är på gång. Efter en lugn morgon med god frukost så åkte vi i väg till svärföräldrarna. Vi bjöd dem på lussekatter, pepparkakor och saffransskorpor med apelsin och choklad.

Efteråt gick vi ner på stan för att kolla in några av de nya butikerna som öppnat i stan, Lagerhaus, Granit och Dimoda. Det snöade, doftade gott, spelades julmusik, en kör sjöng julsånger och det var riktigt juligt och vi fick lite julkänslor. På väg tillbaka till bilen stannade vi på Twin City och åt mat. Mycket gott och det kan mycket väl bli en ny tradition på första advent!

När jag kom hem så satte jag mig och pysslade en stund. Pysslar med hemligheter så det är inget jag kan visa upp än. Jag har hunnit med ett varmt bad oxå, det var skönt för jag har riktigt ont i ryggen. Ska ta lite smärlindrande och lägga mig och vila ryggen en stund.

Förra året införde vi en tradition (många traditioner blir det) att ge varandra paket på första, andra, tredje och fjärde advent. Sambon kanske inte var helt nöjd med idén, men så länge han inte protesterar högljutt så fortsätter vi. I dag fick jag en liten häftapparat med riktigt små klamrar, en hel hög med extra klamrar och dubbelhäftande tejp till mitt pyssel och sambon fick Mannerströms julkokbok. Vi är nöjda båda två!

Vad har ni gjort idag och vad har ni för speciella traditioner kring advent?
Hoppas att ni har en härlig första advent.
kram Annika

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag önskar er en härlig första advent! Kram

Petra/Paradise sa...

Men va sött!!
Vilken rolig tradition ni har!
Perfekta presenter till er båda!! Förstår att ni båda blev nöjda :D
Ni har lite traditioner för er hör jag!! MYSIGT!
Jag vill också ha mer traditioner..men nä, så långt har vi inte kommit än ;)
Helgerna fylls alltid med bowling för våran del så det hinns inte med så mycket annat tyvärr.
Idag gick jag upp 05.40..åkte till Åtvidaberg å spelade match i en 4banorshall..som tar dubbla tiden är vanligt och sedan match i Linköping.
Kom hem 17.45 igen för att direkt dra till svägerskan som fyller år.
Så jag kom hem för ca en timme sen..japp, det var min första advent det. ;)
Traditioner?..*funderar*..nä, jag kan faktiskt inte komma på något.. vad tråkigt! :(
En tradition har jag dock sedan förra året! Att åka till Ullared med min bästis och hennes bästis i början av dec! Å DET ska vi göra nästa helg!! :D

oj..lång kommentar detta ;)

KRAMIS!!

Cathrin sa...

Låter som en härlig dag!! Det har jag oxå haft.

Mysigt med adventspresenter. Hur har du fått P att gå med på dej, jag skulle nog aldrig lyckas med det.

Kram Cathrin

Catta/eldhexan sa...

Hej vännen!

Vad mysigt med adventspresenter!
Jag är egentligen inte så julkär men man vill ju ändå göra det lite mysigt för barnen! Så idag blev det adventsfika med mjuk pepparkaka och på frukostbordet tände vi första adventsljuset. Adventsstjärnona åkte fram igår!
Och när man väl tagit fram dem så tycker jag att allt att det är rätt fint...men det får inte bli för mycket julpynt! ;)

Vad läskigt med biläventyret i snön du skrev om härom dagen! Tur att det gick bra! Jag är glad att sambon åker buss och själv behöver jag ju inte köra nu när jag är mammaledig.

Hoppas du får en bra vecka på jobbet trots att du verkar ha mycket där!

Kramar! Catta

Related Posts with Thumbnails