25 december 2010

Julafton!

Så var då dagen vi alla väntar på här, julafton. Och som vi har längtat!

Pappa och storebror kom hit på förmiddagen och vi fikade, fixade det sista med maten, dukade bordet och så åt vi tomtegröt och goda hembakta mackor till lunch. Vid 16 tiden kom svärföräldrarna med färdtjänsten och vid 16.30 dök lillebror med familj och svärföräldrar upp.

Då var det dags för Patricks julbord. Tyvärr tog han (och inte jag heller) ett endaste foto på just det. Tänk vad kul det hade varit att ha! Jag tog i alla fall ett kort på hur köksbordet såg ut när det blivit piffat.


Pappa har några fina snapsglas med tomtar på som nu har fått flytta hem till Patrick och han är så glad över det, tomtetokig som han är!


Efter maten så var det julklappsutdelning. Vi var många som varit snälla och som fick fina julklappar! Fast att döma av julklappshögarna så hade Freja och Irma varit allra snällast. Håkan och Freja delade ut julklapparna, de hjälptes åt att läsa vem paketen var till. Doris älskar paket och Irma hade stundvis fullt sjå att hålla henne borta från sina paket med orden "baja baja".


Vi har som tradition att fixa till några fina brickor med godsaker som vi ger bort till pappa, storebror, svärföräldrarna och till lillebror och Mia (på uppesittarkvällen för vi byter inte julklappar). På brickorna finns hemgjorda saffransskorpor, egengjort vaniljsocker, hemkokt fikonmarmelad, en pyntad toffifeeask, en tändsticksask och en fin julhandduk. Här är bilder på dem vi gav bort på julafton.


Irma älskar att vara med på kort och varje gång kameran kommer fram kryper hon upp i mitt knä och vill att jag tar ett kort på oss båda. De brukar oftast bli fina och så även i dag.


Till sist var det två trötta tjejer som kröp upp i vår säng för att se på Lotta flyttar hemifrån. Fast så mycket film såg de nog inte för de kom och kröp upp i soffan och somnade där i stället. Nere i gillestugan var det bäddat till Freja, Irma, Håkan, Mia och Doris för de valde att sova över. Mycket mysigt!


Kvällen blev sen och jag tror att klockan var närmare 01.30 innan vi kom i säng. Då var storebrors julwhiskey slut.


kram Annika

3 kommentarer:

Barasara sa...

Mysigt! Blir så glad av att se vovven, flickornas lite hasiga strumpebyxor och julfiffet :) Fantastiskt fina julbrickor också!

Petra/Paradise sa...

Låter som en urmysig julafton!!
Fina foton du delar med dig av Annika!

Många kramar Petra

ElinÅ sa...

Gott Nytt 2011 till dig också!! Vilka härliga julbrickor ni gav bort, jättefina!!
Kram

Related Posts with Thumbnails