04 december 2010

Torpedligans julpysseldag

Torpedligan eller tjejligan som vi oxå kallar oss består numera av 5 tjejer som träffades när vi för ett antal år sedan arbetade på samma förskola. Petra var sist att lämna den arbetsplatsen och hon gör det i början på nästa år då även hon fått nytt jobb. Vi umgås alldeles för sällan inser jag varje gång vi träffas och vi får verkligen se till att råda bot på det för vi behöver varandra.

Traditionsenligt hade vi idag julkortsmakeri/julmys här hemma hos mig. Vet inte riktigt hur många år vi hållit på nu, men det är alltid lika härligt. Min inspiration är inte på topp, men jag fick ihop några tändsticksaskar och några små julkort till sist. Det känns extra skönt att jag har en hel hög med julkort färdiga efter utmaningen att göra ett julkort i veckan nu när mojon är borta.

Vi börjar alltid dagen med te/kaffe och smörgåsar, vilket är en perfekt start. Sambon hade varit och köpt gott nybakat bröd. Sedan dricker vi glögg, äter pepparkakor och så blir det lite godis under dagen. Min fantastiske sambo fixar alltid maten och i dag bjöds det på god lasagne och sallad, mycket gott!

Precis som det brukar bli när vi träffas så är det känslosamma samtal. Det är härligt med vänner man verkligen kan vara ärlig med. Vi skrattar, gråter, blir upprörda tillsammans och stöttar varandra i alla olika situationer.

Vi har som tradition att ta ett kort med hjälp av självutlösare och Petras kamera och så gjorde vi även i dag. Jag hoppas att hon mailar kortet till mig (eller lägger upp i sin blogg) så att jag kan låna det och lägga in här. Själv tog jag som vanligt inte ett enda kort med min kamera, hur tusan ska jag bli bättre på det?!

Nu har de åkt hem allihop och jag har pysslat ihop ytterligare några små tändsticksaskar. De har frågat både på mitt och sambons jobb om jag kommer sälja några i år så jag tänkte fylla på lagret lite.

Tack för en underbar dag och för den fina presenten vi fick, ni är guld värda, det hoppas jag att ni vet!


Jag önskar er alla en fortsatt härlig helg!
kram Annika

6 kommentarer:

Therese sa...

Låter helt underbart, underbara vänner och en snäll sambo som sköter markservicen <3 Kram kram

Poohtra sa...

Tusen TACK för en trevlig dag. Instämmer i det du skriver om att vi ses för sällan !! HUR ska vi bli bättre på det ?
Ska fixa kortet till dig imorgon, nu är jag alldeles för trött för det....
TACK för att du och tjejerna finns!
Kramar från Petra
....som nog glömde sin limpenna hos dig??

Therese sa...

Nej pussar i massor är aldrig fel, vi myser med adventsfrukost å Luran ser trolltyg i tomteskogen som var hennes adventspresent :-) Kram, ha en fin dag <3

Petra/Paradise sa...

LÅter som en superdupertrevlig dag tillsammans med dina vänner!!
Jag kan lätt säga att jag är avundsjuk på Er som träffas så där.
Härligt att ni har varandra, även om ni kanske inte träffas så ofta.


Hoppas på foto i nästkommande inlägg!

STOR KRAM Petra

Anonym sa...

TACK kära du, mentor och rektor på min kommande förskola;-)
Du är fantastisk!!

Kram Lina den arge torpeden

Sara-SaGam sa...

Så härligt du beskriver er pysseldag. Vänner är viktigt!

Related Posts with Thumbnails