09 maj 2011

Saknad!

En oväntad, men bekant, känsla har kommit till mig. Sorg! Jag har drömt en hel del om mamma  i natt och jag vaknade med en klump i halsen. Visst är hon saknad varje dag, men att känslan av sorg skulle komma till mig så starkt var jag inte beredd på. Hela dagen har jag känt mig sorgsen och den allra största sorgen är att mina älskade brorsbarn inte kommer att ha så många minnen av sin farmor.


I lördags var pappa här med den här stenen som han fått av min moster. En fin hjärtformad sten som vi ska lägga hos mamma på kyrkogården. Hans tanke är att jag ska skriva något på den. Har många funderingar på vad jag ska skriva (eller stämpla), kanske ordet saknad passar bra. Har ni några förslag?

Inte nog ofta kan man påminna om att ta vara på tiden man har tillsammans med sina nära och kära, man vet aldrig när det tar slut.
kram Annika

19 kommentarer:

Emelie sa...

Hej!
Förstår att det kommer på en många gånger. Själv förlorade jag ju min pappa för snart två årsedan och många gånger kommer tankarna "tänk om" och barnen som undrar när morfar egentligen ska komma hem igen. Det är liksom lite svårt att förklara. Svaret aldrig är så svårt att förstå...
Tänker på dig!
Kram Emelie

sickan sa...

usch ja, ibland blir man bara väldigt överrumplad över känslor som man inte trodde skulle komma. jättefin sten, och om ni sätter den på graven hoppas jag innerligt att den får vara kvar där och pryda platsen! tröstkramar

Lotta sa...

Saknad passar väl utmärkt. Själv tycker jag att uttrycket - du fattas mig - är bra. Det beskriver precis hur jag själv känner.
Jag förstår dina tankar kring dina syskonbarn. Det är klart att ni önskar att dom hade fått lära känna henne.
Stor kram
L8

Anonym sa...

Jag kan inte ens tänka mig smärtan över att ha förlorat sin mamma. Kan inte göra mer än att skicka över massa kramar till dig och säga att jag tänker på dig och verkligen beklagar.

Maria sa...

Skickar dig en stor kram. Saknad är orättvist. Kram

Therese sa...

Ja sorg och saknad lär ni alltid bära med er av din älskade mamma <3 Men då får ni PRATA minnen som ni har i era hjärtan och berätta om henne, särskilt för brorsbarnen så de får en "levande" relation/bild av henne....
Luran frågar ofta om dem som inte finns just nu, så vi tog en promenad på kyrkogården och så försökte vi förklara att de eistället finns i himmlen.
Lämnar en stor kram <3

Gunvor sa...

Såna känslor kommer tyvärr emellanåt. Jag har mist båda mina föräldrar och även om tiden går kommer det ibland över mig. Häromkvällen tänkte jag ringa pappa och slog halva numret innan jag kom på ...
Stenen är jättefin. Den kan vara som den är tillsammans med en ros, men vill du skriva något så varför inte Älskad - Saknad?

Kram, Gunvor

Millan M sa...

KRAMAR i massor till dig!
Vilken fin sten; den tror jag kommer passa alldeles utmärkt. "saknad" blir ett fint ord att ha på.

Therese sa...

Jag kan bums meddela att jag är jätte nöjd med termosen som jag köpte på rea för 149 kr, den fylldes på kl 07.00 i går och sissta koppen tog jag kl 14.30 å det var klart godkänt! Så den duger bra till mig :-) Dessutom blir man ju så glad av lite blommor och färg :-) KRAM <3

Cathrin sa...

Bamsekram till dej!! Här trillar tårar på min kind. Fårstår att du saknar din mamma........Saknad......Du fattas oss......I våra hjärtan.....vad du än skriver så kommer det bli bra, stenen är jättefin.
Förstår tanken kring dina brorsbarn......har själv inga minnen av varken morfar eller farfar, men dessto fler härliga av mormor och farmor.
Kram till dej....Cathrin

Anonym sa...

KRAM!!!

Lina

Barasara sa...

Får man plats med mycket?

"Du finns så länge vi minns!"
Och så tycker jag det ska stå Monica på andra sidan.

Pia sa...

En STOR kram till dig Annika.
Tycker att stenen är så fin och att ordet saknad passar jättebra.

Therese sa...

hoppas du tog dig ett fotbad, och att det var mysigare än mitt, för jag både filade och klippte lite för mycket så i dag har jag ömma tassar *skratt* KRAM <3

Sara-SaGam sa...

Skickar en liten tanke till dig. Klumpar kommer säkert att komma och gå. Glöm inte att andas! Kram

Catta/eldhexan sa...

Förstår att sorgen efter sin mamma är svåra känslor att bära. Och för dina brorsbarn får ni hjälpa till att bygga upp minnen med berättelser och foton. Jag har själv aldrig träffat morfar, inte heller farmor, men på något sätt känns de väldigt nära mig. (Märkligt nog skrev jag just om detta i ett inlägg som kommer postas i morgon)

Saknad- är ett fint ord att skriva. Oftast är det första man kommer på det rätta, då kom det rakt från ditt hjärta. Älskad, saknad men aldrig glömd, tycker jag är en fin mening.

Stor, varm kram till dig, vännen!

Anonym sa...

Massor av varma KRAMAR kommer här!!
Kramar Poohtra

Linda sa...

Vad blev det på stenen? Otroligt fin sten iaf... <3

Kram

Gurkiss sa...

Massor med kramar till dig.

Detta med sorg är inte lätt.
Jag har en sorge period just nu då jag saknar min mormor något så enormt mycket. Hennes dödsdag kommer snart och kring den blir det hemskt jobbigt.

Massor med tankar o kramar till dig

Related Posts with Thumbnails