27 juni 2011

Boktips x 2

Som många av er vet läser jag allra helst (och oftast) deckare av olika slag. Jag har läst "Den farliga leken" av Mari Jungstedt. Det är den 8:e delen med kriminalkommisarie Knutas vid Visbypolisen, TV-reportern Johan Berg med flera och handlar om modebranschen, utseendefixering och anorexia. Jag tycker att det var en riktigt bra deckarhistoria och härlig semesterläsning.


Fast ibland vill jag ha något lite mer "att bita i", gärna något verklighetsbaserat och den här boken fick mig att känna mycket. Dagens andra boktips är "Skändad - en överlevares berättelse" av Khady Koïta.


Boken handlar om Khady själv som blir könsstympad när hon är 7, bortgift med en mycket äldre släkting som tonåring och ivägskickad från Senegal för att påbörja sitt nya liv med sin man i Paris. Boken beskriver hennes kamp för sitt eget liv, för kvinnors rätt till ett eget värde, emot könsstympning, polygami, misshandel och att förändra sedvänjor.

Tänk vad lyckligt lottad jag är som är tjej och född i Sverige. Alldeles för många flickor växer upp utan rätt att bestämma över sitt eget liv. Här hos Unicef kan ni, om ni vill, läsa mer om kvinnlig könsstympning.
kram Annika

4 kommentarer:

sickan sa...

tänkte också läsa mari jungstedts bok, har laddat ner den som ebok från bibblan. har du läst håkan östlunds böcker? de är verkligen bra, men måste läsas i kronologisk ordning. deckare givetvis...

AnnikaS sa...

Jag läste Håkan Östlunds böcker för ett par år sedan, jag tyckte oxå att de var bra! Kanske ska kolla om det kommit någon mer jag inte läst.
kram Annika

Therese sa...

Jungsteds har jag läst åväntar nu på det fjärde offret, men den senare har jag inte läst, låter dock som den är läsvärd! Tack för bra boktips <3 Solskenskramar till fina dig <3

sickan sa...

inkräktaren läser jag nu av håkan ö, den är ny iaf på ebok för det är så jag löser den. anne holt..har du läst hennes böcker, de är också väldigt bra tycker jag. kram

Related Posts with Thumbnails