27 juli 2011

Bilder från den kreativa zonen

Jag kan tala om att jag snabbt fick ett förslag på nytt namn till bloggen och det är fyndigt och bra! Men jag har inte bestämt mig än utan hoppas på fler förslag.

Nu tänkte jag visa er några bilder från mitt hobbyrum, det är inte stort, men rymmer ofantligt mycket. Där finns framförallt saker för stämpling, kortmakeri och papperspyssel, men rymmer även tyg, julpyssel, pärlor och annat pyssel jag roas av med ojämna mellanrum. Sedan kan jag faktiskt tala om att när jag haft träff med goa pysselvänner som sovit över så får det plats en madrass på golvet som två av tjejerna brukar sova på.

Med tanke på att rummet är så litet är det inte helt enkelt att ta bilder. Men är det något ni undrar över eller vill se närmare bild på så får ni säga till så ska jag ordna det.

Vi börjar med några översiktsbilder. Här är hela den ena väggen, där bandförvaringen tar slut är dörren och precis vid hyllan är ett fönster.

 

Här är en bild där ni tydligare får se hyllorna i hörnet. Den nya hyllan består av 3 stycken små expedit hyllor från IKEA som vi ställt ovanpå varandra och fäst i väggen. Har lite fler planer för denna hylla, men det blir inte riktigt än.


Här är den väggen som är bredvid dörren och så ser ni även att mitt skrivbord går i vinkel. Där symaskinen står nu stod tidigare min dator, med skrivare och scanner tills min dator gick i graven. Är på jakt efter en ny, liten och smidig dator, men syhörnan ska få vara kvar, kanske får den dela platsen med datorn?!

 

Här är väggen där jag har min huvudsakliga arbetsyta. Alla pärmar som står på hyllan rymmer de flesta av mina omonterade stämplar, snart ska alla pärmar vara svarta, har bara inte kommit iväg och köpt de sista än.


Så tänkte jag visa er några detaljer jag gillar (än så länge i alla fall). Först tar vi arbetsytan. Jag har länge letat efter ett bra sätt att kunna ha mycket vid arbetsplatsen, men ändå inte överbelamrat på själva bordsytan. I det här inlägget fick jag se att Leia hade köpte sådana här små plastväskor som hon förvarade copics i och det väckte tankar hos mig. Att jag sedan hade en ofantlig tur och kunde fynda dessa små kassar (edit: de heter Taschelini mini och är av märket Koziol och finns i en uppsjö urläckra färger) gjorde ju det hela ännu bättre. Sambon fick hänga upp enkla stänger från IKEA. På dem hängde jag krokar som jag sedan hängde upp kassarna i.

 

I kassarna förvarar jag akrylblock, promarkerpennor, verktyg och som ni ser på bilden nedan är de dessutom perfekta för att förvara minialfabeten. Under kassarna står för tillfället mina minimister för att jag tänkte försöka använda dem lite mer, i det ljusblå tvådelade pennfacket i trä står lite gamla skisser och i den främre står den aktuella skissen, ett pennfack som rymmer sådant jag använder ofta, en burk med pennor av olika slag, stämpelrengöring och två (?) musmattor jag använder under när jag stämplar för att få lite svikt.
I hörnet borta vid fönstret ligger min embossingfön och på hyllan ovanför står embossingpulvren. I den största burken har jag clearpulver som är det jag oftast använder och i den näst största är det clear UTEE. På väggen hänger en hålslev som är bra att ha när lite mindre saker ska embossas, då slipper man bränna fingrarna. Det är supersmidigt att alltid ha fönen till hands för att embossa eller för att torka saker när jag inte har tålamod att vänta.Så tänkte jag visa en bild på mitt fönster och utsikten därifrån, jag ser direkt in i sambons älskade växthus. Jag har tagit ett par pelargonsticklingar som jag tänkte skulle växa och frodas i mitt söderfönster.
 
 
 
Oj, det blev ett långt inlägg. Undrar om någon tog sig ända hit?!
kram Annika

17 kommentarer:

"Witch" sa...

WOW vilket fräscht och välorganiserat pysselrum. Här kan man ju inte annat bli glad och inspirerad över att skapa :)
Var hittar man dom där fina plastkassarna - superpraktiska ju.
kram

Gittans Pysselsida sa...

Ojoj och WOW vicket härligt rum..,säger som föregående var hittar man de där plastkassarna...de verkar praktiska ......kanske till Promarkers ...ska titta fler ggr

Kram// Inga

Che sa...

Ujujuj, det var ju ett underbart rum!!!

Chruss sa...

Åhum...Che = Chruss

AnnikaS sa...

Witch och Inga (och kanske fler som undrar), kassarna heter Taschelini MINI och är av märket Koziol. De finns i inredningsbutiker, själv köpte jag mina i en butik på nätet.
kram Annika

Barasara sa...

Wow vilket superorganiserat rum! Verkligen en kreativ verkstad :)

Paula sa...

Älskar ditt pysselrum och det funkar alldeles utmärkt att sova där. Det vet ju jag =)

Kram
Paula

Anonym sa...

Men vilket underbart rum du har! fullt med massa roliga saker att vara kreativ med. Kram

Helena sa...

Vad kul att få kika in i ditt pysselrum.
Vi håller på göra en rokad här och renovera och tillsist ska det ge mig ett pysselrum.
Ser fram emot att få inreda det.
Stod och tittade på sånna små väskor men tänkte att handtagen blir i vägen så jag köpte aldrig några.
Får väl se hur jag ska lösa all förvaring när mitt rum är färdigrenoverat.
Ha en skön dag min vän!
Kram

Josefin -Happy Days- Följ min fotoskola och vårt husbygge! sa...

Wow vilket organiserat rum, vilket projekt det måste varit att få till alla bitar så bra? Man blir grön av avund. ;-)

Jaana sa...

*Vill ha* !!! Fast jag är allt rätt nöjd med mitt lilla, lilla, hörn ändå, eftersom läget är som det är...Fast jag drömmer om ett rum som ditt...

Therese sa...

Galet ljuvligt härligt, ja jag har nog inte ord för min eufori då jag ser ditt pysselrum. Wow! Förstår att kreativiteten flödar som den gör hos dig i detta härliga rum. Lämnar massor av kramar <3 <3

sickan sa...

grön av avund! jag har ett rum som kunde bli precis lika bra, därinne härjar just nu ett okreativt kaos, men om jag tog mig i kragen och slängde ut det som huserar där skulle jag också kunna få ihop ett rum där kreativiteten skulle kunna flöda fritt! dags att leta fram energi känner jag, hantverkshjälpen kommer hem först om tre veckor...kram

Linda/Pieces by Pieces sa...

Wow, vilket pysselrum!!! Otroligt organiserat och snyggt - förstår att du vill tillbringa tid där:) Fina kort har du också producerat sedan jag senast var på besök här!

Kram

Pernilla ~Pillan~ sa...

Vilket härligt pysselrum!! Där kan verkligen de kreativa tankarna flöda! Var hittade du de snygga små "väskorna"? tack för inspirationen! Kram

Poohtra sa...

Åh goaste du vilket finfint rum du har ! Blir riktigt avundsjuk på alla fina saker och fiffiga anordningar du har....blir inspirerad av att fixa jag också...
Kram Poohtar

Penny sa...

Vilket undebart pysselrum, vilkn dröm och vilke jobb du måste lagt ne på detta :) Ska kika lite på dina alster du gör också :)

Det där pysselrummet hade jag inte tackat nej till, men jag förstår att det är en tids inköp och samlande för att få allt du har :D

Ha det så gott

Penny

Related Posts with Thumbnails