21 augusti 2011

Distressruta - veckans julkort

I dag bjuder jag på ett nytt julkort i min julkortsutmaning (klickar ni er vidare till det inlägget kan ni både se utmaningarna och även klicka er vidare för att se de kort jag gjort till de olika utmaningarna).

Tanken från början var att skapa ett julkort i veckan som jag bloggar på söndagarna. Vet inte vad som hände, men inspirationen tog slut och det blev många veckor utan julkort. Nu är jag på gång igen och min julkortsutmaning rullar på och jag visar korten allt eftersom de skapas i stället. Inga tvång och inga måsten - allt för att det ska vara så roligt som möjligt.

När jag för ett tag sedan visade upp det här kortet fick jag så många fina kommentarer. Så när jag den här gången fick utmaningen "Använd minst 5 julstämplar på kortet " så visste jag med bestämdhet att det var dags för ytterligare ett kort med en distressruta.

Så här blev kortet:


Jag tänkte även visa er ett par foton så att ni får se hur själva metoden fungerar. Först sätter jag en mask i självhäftande plast på mitt papper, i det här fallet ett hjärta. Därefter stämplar jag de stämplar jag vill ha runtomkring. Det svarta som blir på plasten tar jag sedan och drar ut med en ink blending tool (eller så kan man använda en svamp) som en liten ram runt plasten.


När jag gjort det färdigt tar jag bort hjärtat och sätter istället dit den negativa masken, alltså det blir plast överallt förutom i hjärtat. Sätter dit ett par post-it lappar där plasten inte täcker kortstommen för att undvika oönskade färgfläckar. Även nu för jag på färg med min ink blending tool (en svamp funkar oxå bra). Jag tror även att ni tydligt kan se den svarta kanten runt hjärtat.


Som ni ser så börjar jag längs med kanterna för att de ska bli lite mörkare, sedan fortsätter jag så att hela hjärtat blir infärgat. På det här kortet valde jag att till sist spruta och stänka lite vatten som jag torkade bort med lite hushållspapper för att få lite ljusare fläckar. Det funkar så eftersom den blå färgern jag använt är vattenlöslig.

Till sist visar jag "beviset" på att jag använt minst 5 stämplar, fast det blev betydligt fler än så den här gången - hela 9 stycken.

Hoppas att ni förstår min beskrivning!
Ha en skön söndag.
kram Annika

9 kommentarer:

onkis sa...

Ett välarbetat och jättesnyggt julkort!!

Gittans Pysselsida sa...

Det är verkligen jättefint...måste prova....
Kram// Inga

Essmo sa...

Wow, det här var ju bara sååå coolt! Jättesnyggt!
=)
kram K.

Maria sa...

Klockren beskrivning och så snyggt som det är. Testing testing inom kort:)

Maria

Katarina sa...

Supersnyggt kort. Det var länge sen jag gjorde den tekniken, dags att ta upp den igen. Kram Katarina

.::CaRiN::. sa...

Superläckert julkort! :D Blir sugen på att testa tekniken! :) Ha en fortsatt skön söndag! Kram!

Poohtra sa...

Superfint ! ...som vanligt.
Och OJ vad fin din blogg blivit med en ny mysig header!!
Jag har uppdaterat min blogg.
Ja, du läste rätt.....:)

Kramkram !

Nilla sa...

Åååå Jisses vad du är duktig, redan igång med julkorten. :)

Superfint kort!
Kram Nilla

Linda/Pieces by Pieces sa...

Annika, det här är ju bara sååååå läckert! Måste, måste prova detta snart - kanske som tavlor till min nya lägenhet! Tack för att du visar hur man gör!

Kram Linda

Related Posts with Thumbnails