27 december 2009

Julen är förbi för den här gången

Julen har varit fylld av känslor, både härliga och sorgliga om vart annat. Vi har trots saknaden av mamma haft en härlig jul, mycket tid tillsammans med familjen och det har varit skönt. Mina känslor går fortfarande upp och ner, stundvis njuter jag av alla fina minnen av mamma och i nästa stund kan samma minnen få mig att gråta en hel hög med tårar. Ibland svänger det fort och det tar på krafterna.

Vill även rikta uppmärksamheten till min pappa, jag är så imponerad av honom. Han är tuff och jag är glad att han är den han är. Han fortsätter att leva sitt liv, är social och träffar mycket folk och jag unnar honom all glädje han kan få för jag förstår att allt har varit och fortfarande är tufft för honom. Som Freja sa på begravningen, "det är tur att vi har våran farfar".

Jag hade nog varit rätt snäll det gångna året för jag fick många fina julklappar och jag har gjort ett litet collage de flesta. Vår röda Kitchen Aid fick vi visserligare för ett tag sedan, men det var i alla fall en julklapp så därför bloggar jag inte om den förrän nu.

Den sista julklappen (men absolut inte den minsta) fick jag av mina brorsbarn. Den 4:e januari ska vi på chokladprovning och det ser jag fram emot jättemycket, jag som ÄLSKAR choklad.

Har faktiskt fått några julklappar till redan innan julafton. På jobbet fick jag en låda med ost av alla de slag. Måns gav mig en låda skumtomtar och ett fint grytunderlägg han själv ritat på. På julafton öppnade jag paket som jag fått av min kära pysselvän Jaana, jag fick jag ett par riktigt roliga strumpor och en fin stämpel.

Ett stort TACK för alla fina julklappar!!!
Som ni ser på bilden har jag en hel del böcker att läsa. Jag har varit i en liten svacka och hade önskat mig en hög med pocketböcker så jag kan komma igång igen. Att läsa passar extra bra så här på julledigheten och jag har snart läst ut Odjuret. Riktigt bra, men lite läskig är den allt.

Idag har vi varit och fikat hos mina svärföräldrar på rehabboendet. Det är skönt att de är på samma ställe för då har de sällskap av varandra och dessutom blir det lättare för oss som vill komma på besök. På julafton var de båda här hemma och det är inte helt lätt att få plats med två rullstolar, men med god vilja går det mesta och vi fick en härlig julafton tillsammans allihop.

Hoppas att ni alla haft en skön jul! Själv ska jag njuta av en lång ledighet, jag börjar inte jobba igen förrän den 7:e januari.
kram Annika

7 kommentarer:

Anita sa...

Hej vännen!
Vad mysigt att läsa din blogg. Jag vet att du är snäll och är värd många julklappar. Vilka fina du fått.
Mm, chokladprovning hos Christina. Lycko dej. Hälsa henne från mej. Jag var en trogen kund när hon fanns brevid min "gamla" kiosk.
Må så gott och njut som bara den av din ledighet.
Stor kram till dej.

Snor och Glamour sa...

Vad härligt att höra att du varit snäll och fick julklappar! Det hade jag också! Tro det eller ej! =)
Förstår dina känslor precis när du beskriver saknaden av din mamma. Det är precis så jag känner också!
Hoppas ni är friska från magsjukan nu.
Önskar er en fortsatt härlig söndagkväll!
Kram Ann-Louise

annmari sa...

Va härligt att ni har haft det skönt i jul. Jag fick också böcker, 3 st likadana, en signerad och de andra byter jag förstås

kram am

Sanna F sa...

God fortsättning! Vilka härliga julklappar du har fått!
KRAM

Katta sa...

Hallå kusin!
Vilka underbara kort jag fick av dig, lööövely!
Vet två kommande "födelsedagsbarn" som säkerligen kommer uppskatta dem lika mycket som jag:)
Hoppas du får det riktigt gott på chokladprovningen, men hur fasen skulle de kunna bli nåt annat med den ingrediensen;)
Kram på dig o hälsa familjen!

Therese sa...

God morgon vännen! Först av allt - JAG är GLAD att ha "hittat" dig, du sprider en enorm glädje, positivitet och tillförsikt ska du veta trots allt som du själv har gått igenom med din mammas bortgång - jag är imponerad av dig och din underrbara personlighet. Och det måste tomten också ha varit med tanken på de underbara klapparna!!! Jag blir ruggit nyfiken på halsbandet, vad är det för något märke, tycker det var så charmigt, Är dett en ängel? Kan tänka mig att min skyddsängel skulle se så där barnsligt charmig ut... *ler*

Ditt nyårslöfte inför 2009 var verkligen klok, det är liksom en självklarhet som itne alltid är självklar, men man måste sätta sig själv och sitt mående främst för att även kunna älska och bry sig om andra, en positiv cirkel liksom.

Jag lämnar en stor, varm och innerlig kram till dig - och önskar att ditt 2010 blir fyllt av utmaningar och överraskningar!

Jaana sa...

Nesbo läser jag med nu. :-)
Och så är jag en smula avundsjuk på eran Kitchen Aid; den är såååå snygg !
Kul att du gillade klapparna,
kramis !

Related Posts with Thumbnails