12 januari 2010

Tisdag idag...

Idag är det tisdag igen och som många av mina närmaste vet så är det värsta dagen på hela veckan för mig. Jag är ofta trött, hängig och lättirriterad. Inte blir det bättre av att jag efter bara 4 arbetsdagar har drabbats av den väntade förkylningen som nästan alltid slår till när man träffar barnen igen efter en längre ledighet. Har lite ont i axlarna och känner mig lite hängig så det får bli att lägga sig tidigt idag. Är det någon dag man ska samla pluspoäng hos mig genom att bjuda mig på en chokladbit, så är det tisdagar...

Den här terminen får jag mååånga nya kollegor på min avdelning. En kollega har valt att börja jobba med yngre barn igen, en skall läsa förskollärarlyftet, en kollega väntar sitt första barn och en vakant tjänst skall äntligen tillsättas. Det allra bästa är att vi får ökad personaltäthet, så totalt får jag 5 nya kollegor den här terminen, ska jag vara ärlig är det fler än jag skulle önska. Ändå känner jag mig hoppfull och riktigt förväntansfull inför den här terminen. Två av de nya kollegorna har hunnit börja på jobbet och det känns som de kan passa mig. Tror att vi kommer ha en kul termin tillsammans!

Jag hoppas att jag snart får igång pysselinspirationen igen, för det är trist med inlägg efter inlägg utan bilder. Vad gör ni när ni tappar inspirationen?!

Nu ska jag gå och lägga mig på spikmattan en stund och sedan ta en stor kopp te för att förhoppningsvis kunna häva en del av förkylningen! Har ni några bra tips på hur man snabbt blir av med sin förkylning?

Hoppas att ni alla har en härlig tisdagkväll, tycker själv att den här tisdagen gått riktigt bra. Frågan är om alla i min närhet håller med?! *skrattar*
kram Annika

5 kommentarer:

Barasara sa...

Jag dricker massor med vatten. Jag har någon föreställning om att det sköljer bort förkylningen...

Likadant med c-vitamin. Kanske att det är lite placebo men jag inbillar mig att det är bra det också.

Sen är det ju bra med värme, vila och bli bortskämd :)

Kajsa sa...

Hej Annika!
Jag har ett bra tips för förkylningar. Packa en burk med skivad gul lök och vitlök. Häll på ca. 0,25-0,5 dl honung. Låt detta stå och dra någon dag eller två, tills det bildas en simmig lag i botten. Denna lag ska du ta 1-2 msk av varje dag, 1-2 gånger om dagen. Efter hand bildas ny lag i burken. Och dricka massor av vatten och c-vitaminer är ju också bra. "Medicinen" som beskrivs ovan är inte så äcklig som man kan tro, men heller inte supergod. Den funkar.. Hoppas du kryar på dig nu!
Kram
Kajsa

Sara-SaGam sa...

Vila är mitt gamla hederliga tips!
Och ät choklad! Skickar en sådan bit via nätet!
Krya på dig!

Elinor sa...

Hej på dig Annika! Herregud vilka tjusiga kort du gör =) Bästa sättet att bli av med förkylning är en massa glass, ligga på soffan under en varm filt och glo på korsett-filmer, trodde jag alla tjejer visste =) Kram på dig

ElinÅ sa...

Hej!!
Nu var det längesen jag va här och kikade! Har inte heller haft nån pysselinspiration på länge...Främst för att det har varit så jäkla kallt i mitt pysselrum, men nu är det tillfixat o pysselsuget har kommit tillbaka:) Jag tror att det bara är att vänta ut o passa på o göra andra saker man inte hinner annars när pysslandet tar massa tid, hihihi. Och förkylningstipset är choklad o vila!! Krya på dig! Ditt gul/vit/svarta kort i inlägget under är kanonsnyggt!
Kram

Related Posts with Thumbnails