21 juli 2011

Gamla Linköping

Sambon och jag har länge pratat om att åka till Gamla Linköping, men det har liksom aldrig blivit av. Så när svägerskan föreslog att vi skulle ta med pappa på en tur dit så svarade vi snabbt ja.

I går packade vi därför väskan med paraplyer då de sagt att det kunde bli regn. Vi hade turen på vår sida och det kom inte mer än några yttepytte droppar på oss på hela dagen.

Det var himla mysigt att strosa runt i den gamla staden. Massor av fina hus att titta på, små söta butiker, en hel del hantverk, några små musem och några skådespelare utklädda i tidsenliga kläder (polis, skolfröken, tvätterska, cafébiträde, åkare som körde häst och vagn med flera).


Jag handlade en ursmart kasse! Man viker helt enkelt ihop den och stoppar in den i hörnet. Den väger inget, tar nästan ingen plats och är därmed perfekt att ha i väskan/fickan. Den här köpte jag, den lilla "knölen" bredvid texten är hur den ser ut när du inte använder den, den påsen är det lilla hörnet du ser nere till höger på själva väskan.


Inne i affären där jag köpte väskan sålde de även många roliga tygdjur. Det var krabbor, sköldpaddor, ugglor, elefanter och katter. Jag fick bära Irma för att hon skulle nå upp och se och när vi kom till sista djuret i affären, katten, sa Irma: "Nacka göra sån?". Nacka, det är jag det och nu får jag ju försöka sy något/några tygdjur. Har ni mönster eller vet var jag kan hitta så tar jag tacksamt emot tips!

Efter att ha strosat runt en stund så stannade för att äta glass. Jag kan lova att de var allt annat än små! Kolla in bilderna får ni se.

 
 
 
 
 
Det blev rejält kladdigt och efter att vi alla torkat oss ordentligt så fick jag möjligheten att ta dessa härliga bilder. Bilden på pappa och Freja är en klar favorit.


Vi fortsatte att utforska gamla Linköping. Det fanns en del kul för barnen (och de vuxna).

 

Här är vi inne på Kanevads träsnideri där det fanns mycket fina saker, men det som fångade oss mest var de här väggdekorationerna. Tog flera bilder, men gillade den här lillebror fotograferar.

 

Här är en närbild på Jimi Hendrix så ni kan se hur de är gjorda. Urläckra tycker vi!


Vi avslutade vår vistelse i Gamla Linköping med mycket god mat på värdshuset. Min lillebror tycker egentligen inte om att vara med på kort så han fånar sig ofta. Fast det här på honom och min svägerska tycker jag nog ändå blev bra!

 

På vägen till bilarna hittade tjejerna den här gamla telefonkiosken som de lekte i en stund. Det gäller verkligen att fånga ögonblicken, för ögonblicket efter är de borta.


Freja ville klättra upp och inte ska lillasyster Irma vara sämre. Det märks att Freja är Irmas idol, det är härligt med syskonkärlek.

 
 

På vägen hem så stannde vi på Cloettas fabriksförsäljning. Båda brorsdöttrarna ville till en början bära varsin korg och Irma hon höll farfars hela vägen och fick även äran att betala åt honom. Kan säga att hon sken som en sol! Tyvärr hann jag aldrig få något bra foto på när hon gick runt med pengarna eller betalade.

 

I dag är en hemmadag. Vi får se om vi gör någon nytta eller om vi bara har en härlig slapp och ledig dag. Förhoppningsvis infinner sig lite städlust så att jag kan ge mig på mitt hobbyrum.
kram Annika

4 kommentarer:

Jaana sa...

Dit var ju vi också på väg. :-) Hamnade istället i LiDköping; urmysig stad det med !

Gurkiss sa...

Så härligt :)
Fina foton :)

Det var många år sedan jag var i gamla linköping fast att man bor i grann staden...

Ha de gott.
Kram Gurkiss

Petra/Paradise sa...

Jag skulle också vilja åka till Gamla Stan i Linköping!
Det var många många många år sedan jag var där.

Ser verkligen ut som ni hade en toppenhärlig dag!

Jättekul att du delar med dig av dina foton :)

KRAM och trevlig helg!!

Therese sa...

Åh vilken mysig dag!!! Å så många fina foton, och så bra att du även visar en närbild av den fräcka trätavlorna som var utskurna. Lämnar en stor kram från ett regnigt och grått sockenvägen <3

Related Posts with Thumbnails