30 december 2009

Tankar inför 2010

Till förra året så valde jag att inte prata om nyårslöften utan istället prata om tankar och ambitioner inför det nya året. Jag tycker att det var en bra tanke som jag fortsätter med även i år, inför år 2010.

När jag nyss tittade tillbaka på mina tankar inför 2009 så kändes det som att jag skrivit det inlägget alldeles nyss. Orden gick rakt in i hjärtat och det är med den ambitionen jag vill gå in i 2010. Jag kan inte formulera mig bättre än jag gjorde inför 2009, men jag väljer att sammanfatta mina ambitioner för 2010 i det här inlägget.

Jag vill att 2010 ska bli ett år där jag fortsätter med mina livsnödvändigheter och försöker må så bra jag bara kan! Jag vill njuta av livet, vara kreativ, umgås med nära och kära och visa uppskattning för människor som gör mig glad. Jag vill leva i nuet, vara mer spontan och göra en del av alla de saker som annars stannar vid en rolig tanke.

2009 har på många sätt varit ett tungt år och målet är att fylla 2010 med så många positiva minnen som möjligt!

Har du några nyårslöften eller tankar inför 2010 som du vill dela med dig av?
kram Annika

10 kortfavoriter 2009

Igår var jag på stan med bästa kompisen Anna och hennes syster Karin som är hemma från Wales över julen. Vi gick lite i affärer men allra längst stund tillbringade vi med att äta lunch och att prata om allt och inget. Vi började spåna lite om en resa för att hälsa på Karin i samband med min och Annas födelsedag i juni. Det var riktigt mysigt och jag kände att det var precis vad jag behövde.


Jag har i ett par års tid bloggat årets 10 kort favoriter och tänkte så göra även idag. I år blev det 139 inscannade eller fotade alster och då vet jag att jag missat att spara några alster. Det är ett roligt sätt att se tillbaka på sitt skapande och välja ut sina favoriter, inte alltid ett helt lätt arbete och i år var det synnerligen svårt då jag gillar de allra flesta kort jag har gjort.


Här kan du se mina 10 favoriter 2008 och 10 favoriter 2007. Jag tyckte att det var riktigt roligt att se tillbaka på de korten, tycker nog att jag blivit rätt så mycket bättre på färgläggning i alla fall.


Här kommer då de utvalda korten för 2009 utan inbördes ordning. Lite nyfiken blir jag allt på vilket kort som blev er favorit och varför.
































kram Annika

27 december 2009

Julen är förbi för den här gången

Julen har varit fylld av känslor, både härliga och sorgliga om vart annat. Vi har trots saknaden av mamma haft en härlig jul, mycket tid tillsammans med familjen och det har varit skönt. Mina känslor går fortfarande upp och ner, stundvis njuter jag av alla fina minnen av mamma och i nästa stund kan samma minnen få mig att gråta en hel hög med tårar. Ibland svänger det fort och det tar på krafterna.

Vill även rikta uppmärksamheten till min pappa, jag är så imponerad av honom. Han är tuff och jag är glad att han är den han är. Han fortsätter att leva sitt liv, är social och träffar mycket folk och jag unnar honom all glädje han kan få för jag förstår att allt har varit och fortfarande är tufft för honom. Som Freja sa på begravningen, "det är tur att vi har våran farfar".

Jag hade nog varit rätt snäll det gångna året för jag fick många fina julklappar och jag har gjort ett litet collage de flesta. Vår röda Kitchen Aid fick vi visserligare för ett tag sedan, men det var i alla fall en julklapp så därför bloggar jag inte om den förrän nu.

Den sista julklappen (men absolut inte den minsta) fick jag av mina brorsbarn. Den 4:e januari ska vi på chokladprovning och det ser jag fram emot jättemycket, jag som ÄLSKAR choklad.

Har faktiskt fått några julklappar till redan innan julafton. På jobbet fick jag en låda med ost av alla de slag. Måns gav mig en låda skumtomtar och ett fint grytunderlägg han själv ritat på. På julafton öppnade jag paket som jag fått av min kära pysselvän Jaana, jag fick jag ett par riktigt roliga strumpor och en fin stämpel.

Ett stort TACK för alla fina julklappar!!!
Som ni ser på bilden har jag en hel del böcker att läsa. Jag har varit i en liten svacka och hade önskat mig en hög med pocketböcker så jag kan komma igång igen. Att läsa passar extra bra så här på julledigheten och jag har snart läst ut Odjuret. Riktigt bra, men lite läskig är den allt.

Idag har vi varit och fikat hos mina svärföräldrar på rehabboendet. Det är skönt att de är på samma ställe för då har de sällskap av varandra och dessutom blir det lättare för oss som vill komma på besök. På julafton var de båda här hemma och det är inte helt lätt att få plats med två rullstolar, men med god vilja går det mesta och vi fick en härlig julafton tillsammans allihop.

Hoppas att ni alla haft en skön jul! Själv ska jag njuta av en lång ledighet, jag börjar inte jobba igen förrän den 7:e januari.
kram Annika

23 december 2009

Äntligen jul!!!

Jag kom av mig alldeles i samband med min magsjuka, tyckte annars att jag börjat bli rätt bra på regelbundna inlägg här i bloggen. Magsjukan gjorde att vi även kom av oss en del här hemma med de lugna förberedelserna, nu de sista dagarna har det gått i ett för det är mycket vi VILL hinna med. Nu börjar det i alla fall likna något (om man bortser från mitt hobbyrum, men dit stänger vi dörren och så får det bli ett projekt efter julfirandet.

Ikväll är det mysig uppesittarkväll hemma hos lillebror med familj. Det är en mysig tradition och jag gillar att mysa in julen. Imorgon invaderas vårt hus av min pappa, storebror, lillebror, svägerskan, de båda söta brorsbarnen och svärföräldrar i varsin rullstol. Sist men inte minst kommer Doris som är lillebrors hund. Vissa kommer en stund, andra stannar över natten och jag hoppas att det blir ett mysigt julfirande även om vi alla kommer att sakna min älskade mamma!

Förhoppningsvis kommer jag att komma ihåg att fotografera lite så att jag kan visa er hur våra granar ser ut och hur de inslagna klapparna ser ut.
Jag vill passa på att önska alla er trogna läsare en riktigt riktigt god jul!!!
kram Annika

16 december 2009

Det närmar sig jul


Nu är jag på benen igen även om jag fortfarande är trött och orkeslös så är det skönt att det är över för den här gången. Jag känner mig lite stressad över att inte ha kunnat göra någonting alls av det som står på min lista att göra inför julen. På listan finns inte så många "måsten" utan mest roliga grejer som jag gillar att göra för att jag (och andra) ska komma i julstämning.

Julkorten håller jag på med som bäst! Korten är färdigpysslade (tur att jag började i tid), men nu skall det väljas ut rätt kort till rätt person, hälsningen skall stämplas och skrivas, korten skall ner i cellofanpåsarna, adresserna hittas och klistras dit, frimärken på och sist men inte minst skall de till en brevlåda. Det känns för tillfället som ett heldagsprojekt...

I det här hushållet är det Patrick som fixar det allra mesta med julmaten (eller all mat egentligen, men ibland får jag hjälpa till). På min lott finns julgodis och bakning och det är en omtyckt tradition av personer i min närhet. Jag är mycket traditionell när det gäller både godis och kakor inför julen och det är bara sådant som jag (och de närmaste) verkligen gillar, men något nytt brukar vi testa varje år. I år skulle jag vilja testa att göra fudge, testade för flera år sedan tillsammans med mina tjejkompisar och då slutade det med en brun bränd massa. Eftersom jag fortfarande inte vågar mig på att baka eller göra godis så spånar jag på olika recept. Har du/ni några bra recept på fudge eller annat riktigt gott julgodis ni kan dela med er av?

Tänkte att jag skulle visa er ett kort jag gjorde till brorsbarnens kusin Max som döptes i lördags. Ibland är det roligt att göra kort i en lite roligare vikning låta papperet tala för sig själv. Jag tror (och hoppas) att kortet blev uppskattat.





kram Annika

14 december 2009

från sjuksängen

Efter många turer bland barn och personal på jobbet så har turen (eller snarare oturen) kommit till mig. Ligger totalt däckad i magsjuka!

När jag piggnat till återkommer jag och den utlovade 3e adventsutlottningen kommer att komma, även om det nu blir lite senare än tänkt.

kram Annika

10 december 2009

Nu så...


Äntligen så är det dags att tala om vem den lyckliga vinnaren av 3 av mina handgjorda kort är. Även denna gång numrerade jag inläggen och lät random.org fixa fram en vinnare åt mig.

Tycker faktiskt inte att vinnaren kunde bli bättre just den här dagen. Vinnaren är min gulliga kusin Katta som dessutom fyller 30 år idag, HURRA för dig!!! Maila mig på annikaskreativasida@telia.com vad du har för önskemål om kort så ska jag se vad som finns i min låda med färdiga kort. Adressen har jag ju redan som du märkt.

Nu skall jag återgå till min spikmatta en stund, har så galet ont i ryggen och jag vill så gärna att det går över. Imorgon bitti väntar luciafirande på jobbet, sedan en mysig dag på jobbet, därefter hem till en kollega och fixa sallad inför kvällens jultabberas med arbetskamraterna, jultabberaset och därefter avslutar vi med en öl eller två någonstans. Så det blir en innehållsrik och lång dag imorgon, men jag tror att det blir riktigt kul!

Har gjort några nya kort för PaperMaze som jag ännu inte visat. Mer information om korten finns i PaperMazebloggen. Fråga gärna om det är något du undrar över!




Här är ett så kallat teljuskort, i den lilla boxen på kortet finns 4 juldoftande värmeljus. Perfekt att ge bort tillsammans med en liten dekorerad tändsticksask.



kram Annika

06 december 2009

2:a advent och utlottning

Redan den 2:a advent idag och jag tycker tiden går alldeles för fort. Den här helgen har rusat iväg. Vi åkte som sagt med goda vänner till Karlshamn igår, i bilen spelades julmusik och när vi kom fram lastade vi av sakerna på hotellrummet. Lite strosande på stan, in och ut i små mysiga butiker. Några små fynd gjordes och en del inspiration inhämtades.

Jag shoppade en liten present till jultabberaset på jobbet på fredag kväll, temat var "något jag själv skulle vilja ha" och för en summa av 50 kronor. Känner mig nöjd med min present! Sedan shoppade jag en liten sak till sambons adventskalender idag och jag tror att han gjorde likadant till mig. De paketen skall vi öppna när vi slår oss ner med en kopp te/kaffe ikväll.

I går kväll avnjöt vi årets första julbord. Jag som är allt annat än en julbordsmänniska åt lite smått och gott. Jag blev mätt och det jag åt var väldigt gott! Övriga i sällskapet var mer än nöjda. Mitt sällskap är inga vidare nattugglor (inte jag heller för tillfället) så efter julbordet blev det en promenad i en väldigt stilla stad, en pratstund på kompisarnas rum och sedan somnade jag/vi gott.

Dagen idag började med en dusch och sedan väntade det en god hotellfrukost. Det smakar aldrig så bra med frukost som när man bor på hotell tycker jag. Lite god yoghurt med musliblandning, ett par goda mackor med ost och grönsaker, lite te och apelsinjuice och så är jag mer än nöjd. Avslutade det hela med ytterligare en kopp te, ett par godisbitar och en clementin.

Nu är vi som sagt hemma och vi har avnjutit en god spagetti carbonara som sambon tillagat (är för övrigt en av de få maträtter jag brukar laga) och så har jag klurat lite på vad jag ska ha i dagens utlottning.

Som jag redan nämnt för er trogna läsare kommer jag att ha en utlottning varje söndag i advent. Idag har jag inget färdigt att visa er utan denna gång kommer en person att vinna 3 handgjorda kort av mig. Jag kommer att plocka dem ur min låda med redan färdiga kort, men jag kommer att lyssna in vinnarens önskemål så gott det går.

Så ni som vill delta i utlottningen skriver en liten rad till det här inlägget senast tisdagen den 8 december klockan 19.00. Glöm inte att lämna kontaktuppgifter (om jag inte redan har dem) så att jag kan få tag på er om ni har turen att vinna. Lycka till!

Vill jättegärna ha tips på hur ni kommer i julstämning! Mitt absolut bästa tips är att spela låten Tomten jag vill ha en riktig jul med Busungarna. Den var min storebrors tips häromdagen och för mig blir det ingen riktig jul utan den låten. Jag spelar den allra helst så att det ekar i huset och då infinner sig mina julkänslor garanterat.

Ha en riktigt skön söndagkväll!
kram Annika

04 december 2009

Pepparkaksrecept

Pepparkakor
200-225 grader i 5-7 minuter

Ingredienser:
500 g smör/margarin
500 g (ca 5,8 dl) socker
2 msk sirap
2 lätt uppvispade ägg
½ msk malda nejlikor
½ msk ingefära
2 msk kanel
1 msk bikarbonat
1 kg (ca 15 dl) vetemjöl

Gör så här:
Rör smör och socker till en mjuk massa.

Tillsätt de lätt uppvispade äggen, sirapen och kryddorna.

Rör till sist i vetemjölet.

Grädda kakorna i 200-225 grader i 5-7 minuter (eller tills det luktar färdigt som jag brukar säga).



Glöm inte bort att en plåt med brända pepparkakor är tradition!


Det här är ett perfekt recept för er som bakar med barnen, degen är lättbakad och pepparkakorna är lika goda även om ni inte lyckas få dem lövtunna. Degen görs allra smidigast i en bakassistent och det bästa är att ni väger upp smöret, sockret och vetemjölet, för då blir degen bäst.


Undrar ni över något så hör av er.
Lycka till och låt mig gärna höra era omdömen om ni tester receptet!
kram Annika

Äntligen ♥fredag♥

Äntligen fredag, äntligen fredag, äntligen fredag... Var riktigt länge sedan jag uppskattade det så mycket som idag! Säger det igen, äntligen fredag!

Efter en vecka med alldeles för lite tid hemma för avkoppling och återhämtning, är det extra skönt att veckan har nått sitt slut. Efter att mamma gått bort behöver jag den tiden så mycket mer, energin finns inte riktigt och jag behöver tid för att varva ner och rensa tankarna. Jag behöver få pyssla, läsa en bok, se en bra film eller varför inte bläddra i en jultidning med en god kopp te.

Idag har vi hunnit med en massa och jag måste säga att det är så skönt med de fredagar då både jag och sambon slutar tidigt. Patrick hämtade mig på jobbet vid 13 tiden idag och då bar det av till rehabboendet där hans föräldrar bor för närvarande. Vi hämtade upp några recept på medicin som svärfar behövde och det blev en promenad ner på stan. Jag shoppade en pyjamas, en kofta, en top, en tunika och ett par strumpor på rean. Jag är så nöjd!

Sedan blev det lite snabba turer in i ett par inredningsbutiker för att inhämta inspiration. Tillbaka på rehabboendet tillbringade vi en stund tillsammans med svärmor (svärfar sov) innan det var dags att åka hem. Hemma drack vi en kopp te/kaffe och åt några av de goda hembakta pepparkakorna. De pepparkakorna är sååååå goda och de är lika goda även de inte är lövtunna. Det är därför perfekta pepparkakor för er som bakar tillsammans med barnen (eller om ni som jag inte är speciellt bra på att få dem supertunna). Vi bakade dem med barnen på jobbet förra året och mina kollegor var riktigt nöjda och det receptet var en självklarhet även inför årets bak. Postar receptet i ett eget inlägg lite senare, då kan ni testa om ni vill och jag vet var jag har det.

Packningen står färdig inför morgondagens tripp, det är bara necessären som skall packas ner imorgon bitti. Kaffe och te skall bryggas, Anna och Stefan fixar mackorna, vilket gör att vi kan äta frukost på vägen och det i sin tur gör att vi inte behöver gå upp så väldigt tidigt även om vi siktar på att åka vid 8.30 tiden.. Det är toppen för mig och sambon som inte kan äta frukost förrän efter att vi varit vakna ett bra tag. I Karlshamn hoppas jag kunna gå på stan en stund och göra lite härliga fynd eller andra bra inköp.

Sambon åkte iväg för att jobba som ordningsvakt på Takida. Det ska bli kul att höra vad han tyckte om dem. Själv har jag även hunnit med att göra ett beställningskort till en liten kille som skall döpas imorgon. Fick en akutbeställning av en kollega idag som först igår fått veta att det var dop i helgen. Tycker jag fick till det rätt bra!



Nu skall jag skriva ett inlägg med pepparkaksreceptet och sedan skall jag bestämma mig för om det skall bli Idol eller På spåret för mig ikväll. Inte ett helt lätt val så det är tur att vi har en inspelningsbar DVD. Kanske infinner sig pysselinspirationen så att det blir lite pyssel framför TVn. Något jag i alla fall vet är att jag skall avnjuta några fina chokladpraliner med julsmaker som sambon överraskade med innan han åkte iväg.

Jag ska även påbörja mina funderingar på vad jag skall ha för utlottning på söndag då jag ska fira att det är andra advent!

Ha nu en riktigt mysig fredagskväll och en skön helg!
kram Annika

03 december 2009

Vilken vecka!

Den här veckan har gått i ett rasande tempo, hela måndagen spenderades i Ullared. Tisdag, onsdag och torsdag har jag först jobbat och därefter haft ett gäng utvecklingssamtal. I tisdags var jag hemma vid 15, onsdagen bestod även av en APT så då var jag hemma först efter 20 och idag torsdag var jag hemma vid 18.30 tiden. Jag är helt slut för jag kan lova att det tar på krafterna med alla dessa utvecklingssamtal!

Imorgon jobbar jag mellan 6.30 och 13, sedan ska vi göra några ärenden åt mina kära svärföräldrar och hinna med en fika hos dem och på kvällen ska sambon iväg och arbeta på Takida som ordningsvakt.

Lördagen börjar hyfsat tidigt, då ska vi med bästa vännerna Anna och Stefan till Karlshamn och bo på hotell och äta julbord. Det är en mysig tradition vi påbörjade förra året och som är en perfekt start på julen. Dessutom gör vi det här som en julklapp till oss själva och varandra! Att det blir en tur till just Karlshamn beror på att Annas bror har restaurangen på hotellet vi ska bo på och det julbordet fick högsta betyg av min sambo förra året.

Idag har jag lagt vinsterna på brevlådan, nu hoppas jag att posten sköter sig så att de kommer fram redan imorgon, men med tanke på hur posten arbetar är det väl mer troligt att de kommer fram på måndag.

Imorgon SKA jag ta tag i mitt fina DT-paket från PaperMaze, det är fyllt med godsaker och jag har massor av idéer. Ni har väl inte missat alla de fina julstämplarna de har i sitt sortiment?!

Ha det riktigt gott och glöm inte bort att njuta av julförberedelserna!
kram Annika

01 december 2009

Vinnarna utsedda!

Nu har klockan passerat 19.00 och det är dags att utse vinnarna. Varje kommentar numrerades i tur och ordning från 1 till 15. Sedan lät jag http://www.random.org/ utse de vinnande numren för ett kit i taget.

Den som vann det bruna kitet är: nummer 1, am eller AnnMari som hon heter.

Den som vann det röda kitet är: nummer 11, sickan min kära kusin.

Lite fascinerad blev jag över att de slumpmässigt valda numren bara består av 1:or. Passade väldigt bra i min första adventsutlottning på något vis.

Grattis tjejer, paket kommer på posten!
kram Annika
Related Posts with Thumbnails